11 Apps untuk Interior Design Terbaik

Maul Disember 13, 2023

Satu dari 11 apps untuk interior design terbaik ialah Roomle, baca terus artikel ni supaya korang tahu 11 apps untuk interior design terbaik!

Apa khabar semua? Hari ini kami ingin berkongsi dengan anda beberapa Apps untuk Interior Design Terbaik.

Adakah anda sedang merancang untuk menghias atau mengubahsuai rumah anda? Jika ya, anda pasti ingin mempunyai alat-alat yang tepat untuk membantu anda mendapatkan hasil yang hebat, bukan? Jangan risau, kami di sini untuk membantu!

Dalam dunia teknologi moden, terdapat pelbagai aplikasi yang boleh membawa pengalaman reka bentuk dalaman anda ke tahap yang lebih tinggi.

Dengan hanya beberapa sentuhan pada skrin telefon pintar anda, anda boleh merancang ruang impian anda dengan mudah.

Jadi, tanpa banyak cakap, mari kita lihat 11 Apps untuk Interior Design Terbaik yang boleh membantu anda mewujudkan ruang impian anda.

Sama ada anda seorang yang suka mencuba gaya minimalis, gaya kontemporari, atau mungkin gaya vintage yang klasik, terdapat sesuatu untuk semua orang dalam senarai ini.

Jom kita mula 11 Apps untuk Interior Design Terbaik!

11. HomeByMe

HomeByMe
Apps untuk Interior Design Terbaik HomeByMe

HomeByMe adalah aplikasi reka bentuk dalaman maya untuk membantu anda mencari inspirasi untuk perabot dan hiasan rumah anda.

Gunakan aplikasi ini untuk membayangkan dan memvisualisasikan pelbagai pilihan susun atur rumah dan dekorasi sebelum membuat keputusan akhir untuk membeli item baru atau mengubahsuai ruang anda.

Program reka bentuk dalaman rumah ini mempunyai pelbagai komponen untuk mengedit dan mencipta model 3D. Anda boleh menukar model dari 2D kepada 3D.

Apps untuk Interior Design ini membolehkan anda merancang dengan terperinci dalaman bukan sahaja satu bilik tetapi keseluruhan apartmen.

Pengguna boleh memuat turun templat yang telah disediakan atau memulakan projek mereka sendiri.

Lukisan boleh dilakukan dengan skala apa pun, dan kemudian seret tingkap, pintu, dan elemen teknikal lain menggunakan tetikus.

HomeByMe menawarkan katalog lebih daripada 20,000 produk daripada jenama dan pereka terkenal untuk mencari item yang sesuai untuk mengubahsuai atau mengubahsuai bilik anda satu persatu.

Katalog ini menampilkan pelbagai produk yang tersedia dalam bentuk 3D: perabot, lampu, penutup dinding dan lantai, barang hiasan, dan lain-lain, supaya anda dapat mengekspresikan gaya anda dan melengkapkan dekorasi anda.

10. Roomle

Satu lagi pembina bilik maya dalam talian yang jelas dan menarik untuk mencipta reka bentuk dalaman anda adalah Roomle. Anda boleh memasukkan pelan susun atur anda dan sudah boleh mula menggunakannya.

Sebagai gambar latar belakang, anda boleh muat naik sebarang lukisan atau pelan apartmen. Pembina bilik ini lebih ditujukan kepada pengguna biasa daripada kepada pereka dalaman atau arkitek profesional.

Walaupun fungsi-fungsi yang disederhanakan, perpustakaan objeknya mempunyai pilihan yang banyak untuk semua yang anda perlukan dalam reka bentuk dalaman.

Dengan menggunakan aplikasi visualizer bilik ini, anda boleh mencari pelbagai bahan penyelesaian, perabot, dan perkakasan.

Salah satu kelebihan aplikasi reka bentuk rumah ini adalah paparan automatik dimensi dinding dan pemisah.

Setelah anda bertukar ke mod 3D, seorang manusia kecil muncul yang boleh anda kendalikan dengan membawanya berjalan melalui rumah yang baru dibina.

9. Room Planner

Room Planner
Apps untuk Interior Design Terbaik Room Planner

Room Planner merupakan aplikasi reka bentuk bilik percuma untuk IKEA.

Aplikasi Room Planner membolehkan anda dengan cepat membuat model tiga dimensi bagi sebuah bilik di telefon bimbit anda, memperabutkannya, merancang reka bentuk, dan mencuba semuanya secara langsung.

Cara terbaik untuk melukis pelan lantai dan strategi adalah dengan menggunakan 2D untuk merancang susunan ruang terlebih dahulu, dan kemudian menggunakan 3D untuk mengkaji semula dan mengubah reka bentuk.

Dengan Apps untuk Interior Design Room Planner, anda boleh membangunkan projek dari awal, menambah elemen, atau menggunakan templat yang sudah sedia ada.

korang boleh menukar warna, tekstur, dan bahan yang berbeza untuk mencipta perabot, penutup dinding, lantai, dan item lain.

Pendekatan lain untuk mengedit setiap elemen dalam Room Planner adalah dengan menyesuaikan saiz setiap elemen sehingga mencapai keseimbangan yang sempurna.

Apps untuk Interior Design percuma ini membolehkan anda memilih perabot dari katalog IKEA dan mencuba perabot ini di bilik maya anda.

Anda boleh menetapkan warna permaidani dan memilih jenis penutup, anda boleh melukis dinding dengan warna yang diingini atau memilih tekstur, dan anda boleh menukar cahaya dan aksesori.

Range perabot yang tersedia dalam aplikasi hiasan bilik ini sangat besar – meja, kerusi, katil, almari, meja, dan kerusi berlengan.

Semuanya dibahagikan kepada kategori dan ini membantu dalam mencari dan memilih model perabot yang diperlukan dalam katalog – anda selalu boleh memilih meja yang diingini dengan beberapa sentuhan. Room Planner adalah alat reka bentuk IKEA yang paling popular.

8. SmartDraw

SmartDraw adalah perisian serba guna untuk pelbagai aplikasi yang direka untuk penggunaan profesional.

Sebagai sebahagian daripada perisian mereka, mereka menawarkan alat perancangan dan lukisan secara eksklusif untuk reka bentuk dalaman.

Dengan ratusan templat yang tersedia, SmartDraw adalah satu langkah lebih maju daripada kebanyakan aplikasi reka bentuk dalaman dan diarahkan kepada mereka yang lebih profesional atau berpengalaman dalam reka bentuk hiasan rumah.

Tapi jangan risau, anda boleh mencubanya secara percuma untuk melihat bagaimana prestasinya.

7. Vogue Living

Vogue Living
Apps untuk Interior Design Terbaik Vogue Living

Satu daripada Apps untuk Interior Design Terbaik yang paling terkenal di dunia kini boleh diakses melalui aplikasi adalah Vogue Living! Korang boleh mendapatkan inspirasi yang mengagumkan di hujung jari anda di mana sahaja anda pergi.

Dengan janji untuk memberikan pelbagai pengaruh yang menginspirasi, bersama-sama dengan gaya budaya dan trend terkini, kini anda boleh mendapatkan penampilan majalah di rumah atau tempat kerja anda sendiri.

Tambahan pula, mereka juga menawarkan ujian percuma selama tiga puluh hari agar anda boleh ‘cuba sebelum beli’.

6. Photo Measures

Photo Measures adalah satu app untuk design interior hebat yang membolehkan anda mengumpulkan dan menyimpan pelbagai ukuran pada telefon anda. Simpan dimensi dan ukuran untuk kabinet, saiz dinding, luas lantai, dan banyak lagi.

Ini sangat berguna apabila anda cuba untuk menentukan saiz perabot yang boleh muat di rumah anda dan sama ada untuk memilih karya seni besar sebagai pernyataan.

Dengan menggunakan aplikasi ini, anda boleh dengan mudah mengukur dan mencatat ukuran-ukuran penting secara terperinci, supaya anda tidak perlu mengingat semuanya secara manual.

Selain itu, anda boleh menyimpan gambar dan mengaitkannya dengan ukuran yang relevan.

Jadi, ketika anda memikirkan untuk membeli perabot atau memilih karya seni, anda boleh merujuk kepada ukuran-ukuran yang telah anda rekod sebelum ini.

5. Houzz

Houzz
Apps untuk Interior Design Terbaik Houzz

Laman reka bentuk dalaman kegemaran semua orang, Houzz, juga mempunyai aplikasi yang sangat berguna.

online app for interior design ni adalah ‘kedai serba lengkap’ anda untuk inspirasi reka bentuk dan tip, direktori profesional yang membantu anda menyelesaikan tugas, dan kedai dalam talian dengan pelbagai produk hiasan rumah yang anda boleh bayangkan.

Dengan menggunakan aplikasi Houzz, anda boleh mendapatkan inspirasi yang hebat untuk reka bentuk dalaman dan tips-tips berguna untuk memperindah rumah anda.

Tambahan pula, ia menyediakan senarai profesional yang berkualiti dalam industri reka bentuk dalaman untuk membantu anda dalam projek anda.

Selain itu, anda juga boleh membeli pelbagai produk hiasan rumah di kedai dalam talian mereka yang menawarkan pilihan yang luas.

4. Havenly

Havenly memperkenalkan dirinya sebagai aplikasi untuk interior design untuk ‘orang biasa’.

Selain daripada pelbagai produk yang dikurasi secara peribadi dan teknologi foto, ia juga menawarkan perbualan langsung dengan pereka dalaman profesional sebagai tambahan bonus.

Aplikasi ini sangat bagus jika anda terjebak dalam sesuatu atau memerlukan bantuan dan jawapan secara segera.

Dengan Havenly, anda boleh mendapatkan nasihat langsung dari pakar reka bentuk dalaman untuk menyelesaikan masalah atau kebingungan yang anda hadapi.

Anda boleh berinteraksi secara langsung dengan pereka dalaman melalui perbualan langsung, dan mereka akan membantu anda dengan ide-ide, pemilihan produk, dan cadangan yang sesuai dengan gaya dan keperluan anda.

Jadi, jika anda memerlukan bantuan pakar, aplikasi ini adalah pilihan yang tepat untuk anda.

3. RoomScan Pro

RoomScan
Apps untuk Interior Design Terbaik RoomScan

Berapa jam anda telah menghabiskan masa mencari pelan lantai asal rumah anda? Anda pasti meletakkannya di tempat yang selamat… tapi tidak pernah dapat ditemui lagi.

Aplikasi yang sangat mudah ini akan mengimbas bilik anda untuk memberikan anda dimensi dan model 3D supaya anda boleh dengan mudah merancang dan mencari hiasan baru mengikut kehendak anda.

Aplikasi RoomScan Pro juga menawarkan imbasan realiti tambahan atau keupayaan untuk menyentuh telefon anda pada dinding untuk mengukur.

Ia tidak hanya hebat untuk merancang bilik secara individu, tetapi juga membantu dalam merancang eksterior dan taman.

Dengan menggunakan RoomScan Pro, anda boleh mengukur bilik dengan mudah dan mendapatkan dimensi yang tepat tanpa perlu mencari-cari pelan lantai yang hilang.

Aplikasi ini juga menyokong pindahan pelan lantai ke model 3D yang memberikan gambaran yang lebih nyata tentang ruang anda.

Jadi, tidak kira sama ada anda merancang untuk menghias bilik, mengukur keluasan taman, atau merancang perubahan eksterior, aplikasi ini adalah alat yang berguna dalam perancangan rumah anda.

2. Live Home 3D

Siapa saja boleh menjadi seorang pereka hiasan rumah dengan aplikasi Live Home 3D.

Ia menawarkan pelan lantai yang terperinci dan rekaan 3D agar anda tidak perlu berlebihan menggunakan imaginasi dan boleh melihat dengan tepat bagaimana hasil akhir akan kelihatan.

Aplikasi reka bentuk dalaman ini membolehkan anda ‘…berjalan melalui dalaman, menggunakan bahan, menyusun perabot, dan berkongsi kerja di antara peranti anda.’

Tambahan pula, ia mempunyai pilihan gambar panorama dan pandangan, jadi tidak kira saiz atau bentuk bilik anda, anda masih boleh melihatnya dengan mudah.

Korang juga boleh menggunakan aplikasi ini di telefon, tablet, dan komputer anda.

1. Planner 5D

Planner 5D
Apps untuk Interior Design Terbaik Planner 5D

Gunakan alat dalam talian Planner 5D untuk membuat pelan rumah dan reka bentuk dalaman yang terperinci seperti seorang profesional, tanpa memerlukan kemahiran profesional.

Dengan alat yang mudah ini, anda boleh memvisualisasikan dengan mudah bagaimana anda ingin bilik atau rumah anda kelihatan.

Ciptakan gaya impian anda dengan menggunakan perpustakaan idea yang besar untuk mencipta reka bentuk dalaman yang hebat.

Ia menawarkan pelbagai tahap kesukaran dan anda boleh memaparkan projek impian anda ke platform media sosial supaya rakan-rakan dan keluarga boleh turut serta dalam keseronokan.

Jadi itulah 11 Apps untuk Interior Design Terbaik yang boleh membantu anda mencipta ruang impian anda.

Tak perlu risau jika anda terperangkap dalam situasi sulit atau memerlukan bantuan segera, ada aplikasi yang menyediakan chat langsung dengan pereka dalaman profesional. Jadi, ada bantuan hanya dalam genggaman anda.

Dengan pelbagai Apps untuk Interior Design Terbaik ini, anda boleh merancang, mencuba, dan memvisualisasikan reka bentuk dalaman rumah anda sebelum membuat keputusan akhir.

Jadi, tak perlu lagi risau membeli perabot yang tak sesuai atau membuat keputusan yang menyesal kemudian.

Jadikan proses reka bentuk rumah anda lebih menyenangkan dan mudah dengan aplikasi-aplikasi hebat ini.

Dengan fitur-fitur yang inovatif dan antarmuka yang mudah digunakan, anda akan dapat menghasilkan reka bentuk yang menakjubkan.

Jadi, apa yang anda tunggu lagi? Mulailah mengeksplorasi aplikasi-aplikasi hebat ini dan mulailah merancang ruang impian anda dengan mudah.

Jangan lupa untuk berkongsi artikel Apps untuk Interior Design Terbaik ini dengan keluarga dan rakan-rakan anda yang juga memerlukan inspirasi untuk reka bentuk dalaman.

Originally posted 2023-06-09 16:12:27.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Artikel Terkait