11 Apps untuk Tengok Anime Sub Malay Terbaik

Maul Februari 21, 2024

Satu dari 11 apps untuk tengok anime sub Malay adalah TapawSub, baca artikel ni secara penuh supaya korang faham 11 Apps untuk Tengok Anime Sub Malay

Hai korang! Jom kita bercakap tentang sesuatu yang memang popular di kalangan pencinta anime. Saya pasti ramai di antara korang yang suka tengok anime kan?

Mesti teruja nak tahu apps apa yang boleh kita guna untuk tengok anime dengan subtitle dalam Bahasa Melayu. Don’t worry, saya ada beberapa cadangan apps yang best gila!

Mari kita mulakan best 10 apps untuk tengok anime sub malay!

11. AnimeGT

AnimeGT
App untuk tengok anime sub malay AnimeGT

AnimeGT ni Apps untuk Tengok Anime Sub Malay yang korang boleh guna untuk tengok anime dengan mudah, tau! Kalau korang suka anime, ni apps wajib korang ada.

AnimeGT ni memang seronok sebab dia sediakan banyak anime dari pelbagai genre. Korang boleh pilih anime yang korang suka dan tengok dengan kualiti yang bagus. Bestnya lagi, dia ada subtitle dalam bahasa Melayu, jadi senang nak faham cerita.

Nak guna AnimeGT pun senang je. Korang just pergi ke aplikasi tu, cari anime yang korang nak tengok, klik play, dan korang dah boleh enjoy tengok anime kesukaan korang. Memang mudah!

Oh, jangan lupa yang AnimeGT ni percuma je, takde bayar-bayar. Jadi, korang boleh tengok anime dengan puas hati tanpa perlu risau pasal bajet.

Aplikasi ni pun up-to-date, jadi korang takkan ketinggalan anime-anime terbaru. Setiap minggu, ada anime baru yang ditambahkan, jadi korang takkan bosan.

10. TapawSub

TapawSub ni Apps untuk Tengok Anime Sub Malay yang khas untuk tengok anime, tau! Kalau korang suka anime, ni memang apps yang korang kena ada.

TapawSub ni memang best sebab dia menyediakan subtitle bahasa Melayu untuk anime-anime yang korang tengok.

Jadi, tak perlu pening kepala nak fahamkan dialog dalam bahasa Jepun, sebab ada subtitle Melayu untuk korang. Memang senang nak follow cerita.

Takde la susah sangat nak guna aplikasi ni. Korang just pergi ke TapawSub, pilih anime yang korang nak tengok, dan voila, korang dah boleh layan dengan subtitle Melayu.

Lagi satu, aplikasi ni update punya, so korang takkan ketinggalan anime-anime terbaru.

Tapi ingat, sebelum korang boleh guna TapawSub ni, korang kena download dan install aplikasi dia dulu. Tapi tak perlu risau, sebab dia free je. Boleh dapatkan dari playstore atau appstore.

9. Youtube

Youtube Muse Malaysia
Nonton anime sub malay Youtube Muse Malaysia

Korang tau tak Youtube pun ada channel yang boleh korang tengok anime dengan kualiti yang bagus?

Tak payah pening kepala nak cari anime yang ada banyak bahagian tu. Kat Youtube, ada beberapa channel rasmi yang akan tayangkan anime terbaru, malah ada juga anime lama yang boleh korang tengok secara percuma. Best kan?

Nak tau channel apa je yang korang boleh subscribe kat Youtube? Ni dia:

  1. Muse Malaysia – Kalau korang nak tengok anime dengan sari kata bahasa Melayu.
  2. Muse Asia – Untuk anime dengan sari kata Inggeris.
  3. Ani-One Asia – Tapi korang kena join ULTRA dulu kalau nak tengok kandungan anime khas diorang.
  4. Bilibili – Channel ni khas untuk anime yang dihasilkan oleh Bilibili sendiri.
  5. Pokemon Asia ENG – Kalau korang minat tengok anime Pokemon, channel ni perfect untuk korang.
  6. Gundam Info – Nak tengok anime Gundam? Channel ni ada semua cerita Gundam yang korang suka.

8. Curnchyroll

Crunchyroll ni Apps untuk Tengok Anime Sub Malay yang famous gila dengan koleksi anime terbaik sepanjang zaman.

Bukan je korang boleh tengok anime, tapi korang boleh juga baca manga-manga best kat platform tu. Seronok kan?

Tapi ni lagi bestnya, untuk enjoy semua kandungan kat platform ni, korang boleh langgan rancangan Premium dia.

Harganya cuma RM 32.99 je. Berbaloi gila kan? Dalam harga yang berpatutan tu, korang dah dapat akses ke anime dan manga yang memang korang minat.

7. Amazone Prime Video

Amazone Prime Video
App anime sub malay Amazone Prime Video

Amazon Prime Video ni Apps untuk Tengok Anime Sub Malay yang available untuk ahli Amazon Prime.

Korang tahu tak, semua ahli Amazon Prime yang register, diorang semua boleh akses kandungan dia. Macam-macam ada, filem, rancangan TV dari pelbagai genre. Korang nak tengok apa pun, dia ada semua!

Tapi ni bestnya, untuk tengok kandungan Video Prime, korang kena subscribe dia dulu. Harganya RM 25 sebulan je. Murah gila kan?

Dalam harga yang berpatutan tu, korang dah dapat akses ke pelbagai kandungan menarik yang takkan korang jumpa di tempat lain.

6. Bilibili

Bilibili ni macam Youtube tapi dia platform yang khas dari China.

Tapi, yang bestnya, Apps untuk Tengok Anime Sub Malay ni ada barisan anime terkini yang korang boleh tengok percuma! Takde bayar-bayar langsung, straight-up free je.

Lagi satu, korang akan jumpa banyak anime yang dihasilkan oleh Bilibili sendiri. Seronok kan?

Jadi, kalau korang suka anime dan nak tengok yang terbaru-terbaru ni, jangan lepaskan peluang untuk jenguk Bilibili. Platform ni memang sesuai untuk korang yang minat dengan anime dan nak tengok secara percuma.

Tapi ingat, dia platform dari China, so kalau korang suka dengan rasa China punya anime, memang perfect choice la.

5. Aniplus Asia

Aniplus Asia
Aniplus Asia

Aniplus Asia ni Apps untuk Tengok Anime Sub Malay yang ada dalam Variety Pack kat Astro Go.

Jadi, kalau korang nak akses platform ni, korang kena subscribe Astro dulu. Tapi jangan risau, sebab Aniplus Asia ni memang worth it!

Platform ni ada banyak kandungan-kandungan anime yang best gila, dan tak lupa jugak budaya J-pop yang seronok.

Korang boleh tengok tayangan eksklusif yang disiarkan secara terus selepas tayangan Jepun. Yang bestnya lagi, ni bukan sekali-sekala je, tapi setiap minggu sepanjang tahun!

Jadi, korang takkan ketinggalan langsung dengan anime-anime terkini yang korang suka.

4. Viu

Viu ni Apps untuk Tengok Anime Sub Malay yang famous dengan drama-drama Korea, Jepun, Taiwan, dan macam-macam lagi, dan yang bestnya, boleh tengok semua ni secara percuma! Tak habis-habis drama menarik yang ada kat Viu ni.

Tapi, ni lagi best, korang boleh langgan Viu dengan harga yang berpatutan je, cuma RM 10 sebulan. Murah je kan?

Dalam harga yang berbaloi tu, korang dah dapat akses ke pelbagai rancangan menarik dari pelbagai negara.

Jadi, kalau korang suka drama-drama seronok dari Korea, Jepun, Taiwan, dan banyak lagi, Viu ni memang platform yang sesuai untuk korang.

Tapi tunggu, jangan lupa yang Viu pun ada barisan anime yang mantap juga. Jadi, kalau korang minat anime, jangan lepaskan peluang untuk tengok anime-anime best di Viu.

Seronok betul, kan? Tak perlu susah-susah cari platform lain, Viu ni memang ada semua yang korang nak!

3. iQiyi

iQiyi
Aanime sub malay apk download iQiyi

iQiyi ni Apps untuk Tengok Anime Sub Malay penstriman terhebat dan terbesar di Asia. Memang hebat gila, sebab dia ada senarai tontonan eksklusif drama dan filem dari China, Korea, tempatan, dan tak lupa juga anime-anime yang mantap!

Yang bestnya, korang boleh stream iQiyi secara percuma, atau kalau korang nak tontonan tanpa iklan, korang boleh subscribe VIP dengan harga serendah RM0.06 sehari je. Murah gila kan?

Bukan tu je, iQiyi ni memang platform yang paling berbaloi kalau korang nak langgan. Ada banyak anime terbaru yang takkan korang jumpa di tempat lain.

Jadi, kalau korang suka update dengan anime-anime terkini, iQiyi lah tempat yang sesuai untuk korang.

2. Iflix

Iflix ni satu Apps untuk Tengok Anime Sub Malay yang mix antara percuma dan langganan, yang fokus kat pasaran baru muncul.

Ibu pejabat global dia terletak kat Kuala Lumpur, Malaysia. Kalau korang nak tengok kandungan eksklusif dari Iflix ni, korang boleh subscribe dengan harga RM 10 sebulan je. Murah je kan?

Tapi, ni bestnya, kebanyakan anime kat Iflix ni boleh tengok percuma! Jadi, kalau korang tak nak bayar langganan bulanan, takde hal pun, korang still boleh layan anime tanpa perlu keluarkan duit.

Memang hebat lah Iflix ni, bagi peluang kat korang untuk menonton anime tanpa perlu merungut pasal bajet.

1. Netflix

Netflix
Apps untuk Tengok Anime Sub Malay Netflix

Netflix ni Apps untuk Tengok Anime Sub Malay ni memang famous gila kat seluruh dunia. Netflix ditubuhkan kat Amerika Syarikat dahulu, way back in 1997.

Dia ada kat lebih 200 negara sekarang! Yang bestnya, Netflix ni tak hanya ada cerita Hollywood je, dia ada jugak pelbagai anime yang korang boleh layan. Memang seronok la tengok anime terbaru kat Netflix ni!

Yang lagi best, korang boleh langgan Netflix dengan harga yang berpatutan. Bayangkan, hanya RM 17 sebulan je, korang dah boleh stream pelbagai kandungan menarik dari Netflix.

Memang berbaloi-baloi! Apa lagi, kalau korang nak tengok anime yang baru-baru ni keluar, korang boleh je cari kat Netflix.

Sebab dia ada deal eksklusif untuk beberapa anime, so korang dapat tengok dengan cepat dan tak payah risau ketinggalan cerita.

Okay guys, kita sudah sampai ke penghujung artikel Apps untuk Tengok Anime Sub Malay ni. Harapnya dengan cadangan apps-apps yang saya kongsikan tadi, korang dah excited nak tengok anime dengan subtitle dalam Bahasa Melayu.

Jadi, jangan tunggu lama-lama lagi, cepat download apps-apps tu dan sedia untuk melepak depan skrin sambil menikmati dunia anime.

Ingatlah juga, dengan anime, kita boleh melarikan diri sejenak dari rutin harian dan masuk ke dalam dunia yang penuh imaginasi.

Jadi, jangan takut nak berhibur dan merasai pelbagai emosi yang dipersembahkan melalui kisah-kisah anime yang menarik.

Tapi, jangan lupa jugak untuk menguruskan masa dengan bijak dan memberi tumpuan pada tanggungjawab yang ada.

Akhir kata, semoga artikel Apps untuk Tengok Anime Sub Malay ni memberi manfaat kepada korang yang suka tengok anime dengan subtitle dalam Bahasa Melayu atau korang boleh tengok anime sub malay telegram.

Selamat menonton anime kesayangan korang dan jangan lupa share juga apps-apps ni dengan kawan-kawan yang juga peminat anime. Keep on exploring the amazing world of anime! Bye bye!

Originally posted 2023-06-10 13:18:18.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Artikel Terkait