2 Cara Buat Tulisan Berangkai di WhatsApp dengan Mudah

Maul March 30, 2024

Cara buat tulisan berangkai di whatsapp boleh dilakukan dengan mudah, baca artikel ini secara penuh untuk dapat memahinya!!!

Assalamualaikum! Apa khabar? Hari ini kami akan berkongsi dengan anda tentang cara nak buat tulisan cantik di whatsapp.

Sebagai seorang remaja, kami faham bahawa anda ingin mencuba hal baru dalam mencari cara menggoda lelaki melalui WhatsApp.

Namun, sebelum kita meneruskan, kami ingin menegaskan bahawa penting untuk memastikan tindakan yang dilakukan tidak melanggar etika dan nilai moral yang berlaku, serta menghargai privasi dan hak orang lain.

Cara Buat Tulisan Berangkai di WhatsApp

Untuk membuat tulisan berangkai di WhatsApp macam tulisan berangkai nama misalnya, anda memerlukan bantuan aplikasi atau situs web yang menyediakan pelbagai jenis font menarik, termasuk font sambung yang membuat tulisan jadi berangkai.

Terdapat banyak pilihan aplikasi dan situs web yang boleh digunakan, situs ini boleh membuat tulisan biasa ke tulisan berangkai.

Pada hari ini, kami akan membantu anda untuk menggunakan dua aplikasi yang popular iaitu Fancy Font dan Instagram Fonts.

1. Menggunakan Fancy Font

Cara Buat Tulisan Berangkai di WhatsApp yang pertama adalah menggunakan fancy font.

Fancy Font adalah aplikasi yang sangat berguna untuk memperkaya koleksi font yang boleh digunakan di WhatsApp.

Anda boleh mencari dan memuat turun apps tulisan berangkai Fancy font ini melalui Play Store dan App Store. Aplikasi ini sangat mudah digunakan, dan anda boleh membuat tulisan berangkai dalam masa yang singkat.

Untuk menggunakan Fancy Font, anda perlu mengikuti langkah-langkah berikut:

 • Pertama sekali, muat turun dan pasang aplikasi Fancy Font dari Play Store atau App Store. Selepas aplikasi terpasang, buka aplikasi Fancy Font.
 • Ketik kalimat yang anda inginkan pada ruangan “Enter Text Here”.
 • Klik pada salah satu font yang diinginkan, dan klik pada “Copy”.
 • Buka aplikasi WhatsApp dan utas obrolan yang anda ingin tulis pesan berangkainya.Tempelkan kalimat dengan tulisan berangkai yang telah anda salin dari aplikasi Fancy Font tadi.
 • Selesai

Itulah cara nak buat tulisan berangkai di whatsapp menggunakan fancy fonts.

2. Menggunakan Instagram Fonts

Cara Buat Tulisan Berangkai di WhatsApp yang kedua adalah menggunakan Instagram font.

Sekiranya anda tidak mahu memuat turun aplikasi Fancy Font, anda boleh menggunakan situs web Instagram Fonts yang mudah digunakan dan menyediakan banyak pilihan font sambung dan berangkai.

Untuk menggunakan situs web ini, anda perlu mengikuti langkah-langkah berikut:

Ketuk Add Text here
Ketuk Add Text here
 • Ketik kalimat yang anda inginkan pada ruangan “Type or paste some text here…”.
 • Pilih salah satu font sambung atau berangkai yang diinginkan.
 • Selepas hasil keluar, klik “Copy” pada sisi kanan ruangan tulisan.
Pilih Font dan Copy
Pilih Font dan Copy
 • Buka aplikasi WhatsApp dan utas obrolan yang anda ingin tulis pesan berangkainya.
 • Tempelkan kalimat dengan tulisan sambung yang telah anda salin dari situs web Instagram Fonts ke whatsapp.
Paste Pada WhatsApp
Paste Pada WhatsApp
 • Selesai

Itulah langkah mudah untuk Cara Buat Tulisan Berangkai di Whatsapp / cara buat tulisan cantik di whatsapp menggunakan Fancy Font dan Instagram Fonts.

Namun, ingatlah bahawa penting untuk memastikan tindakan yang dilakukan tidak melanggar etika dan nilai moral yang berlaku, serta menghargai

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

  Artikel Terkait