Cara Cek Duit Dalam Bank Online dengan Mudah

Maul Februari 8, 2024

Cara Cek Duit Dalam Bank Online boleh dilakukan dengan pelbagai cara, simak artikel sampai penuh supaya korang faham!

Apa khabar, semua orang! Hari ini kita nak bincang tentang satu perkara penting – macam mana nak cek duit dalam akaun bank kita secara online.

Semua orang tahu zaman sekarang ni dah maju, so kita pun boleh buat macam-macam benda secara online, termasuklah menyemak baki dalam akaun bank kita. Senang je, tak perlu pening-pening nak pergi bank!

Mari kita mulakan cara cek duit dalam bank online!

Cara Cek Duit Dalam Bank Online BSN

Berikut kami kongsikan untuk korang cara cek duit dalam bank BSN secara online!

Log Masuk Akaun BSN
Log Masuk Akaun BSN
  • Selepas tu korang pilih menu Account Overview kemudian klik pada Saving Account
Pilih Account Overview
Pilih Account Overview
  • Secara automatik baki korang akan muncul pada skrin
Klik Saving Account
Klik Saving Account

Cara Cek Duit Dalam Bank Online Maybank

Berikut kami kongsikan untuk korang cara cek duit Maybank secara online!

  • Layari laman web Maybank pada https://www.maybank2u.com.my/
  • Log masuk guna akaun korang
  • Semak security image dan security pharse kemudian klik Yes
  • Selepas masuk, Anda akan dapat lihat baki anda sebelah kiri skrin anda pada bahagian My Accounts.
  • Apabila korang klik pada bahagian Saving Account, maka korang akan dipaparkan maklumat berikut:
    • Available Balance
    • Current balance
    • One day float
    • Two day float
    • Cheque Clearing

Cara Cek Duit Dalam Bank Online Bank Islam

Berikut kami kongsikan untuk korang cara cek duit dalam bank Islam secara online!

  • Layari laman web Bank Islam pada https://www.bankislam.biz/
  • Log masuk menggunakan akaun korang
  • Setelah berjaya masuk, korang klik pada bahagian Account Summary
  • Seterusnya korang akan dipaparkan beberapa maklumat termasuk:
    • Account Numbur
    • Account Type
    • Product Type
    • Status Akaun
    • Available Balance

Cara Cek Duit Dalam Bank Online Public Bank

Berikut kami kongsikan untuk korang cara cek duit dalam Public Bank secara online!

Pilih PBe
Pilih PBe
  • Selepas tu masukkan USer ID kemudian semak Personal Login Phrase pastikan betul dan klik Yes
  • Masukkan kata laluan dan klik Log in
  • Lepas masuk pilih pada bahagian Account
  • Selepas tu pada skrin akan ditampilkan
    • Account Nombor
    • Account Type
    • Currency
    • Available Balance
    • Current Balance

Cara Cek Duit Dalam Bank Online CIMB Bank

Berikut kami kongsikan untuk korang cara cek duit dalam bank CIMB online!

  • Layari laman web CIMB Bank pada https://www.cimbclicks.com.my/
  • Log masuk menggunakan akaun korang
  • Selepas berjaya masuk, korang akan dapat lihat baki anda sebelah kiri skrin anda pada bahagian My Accounts

Cara Cek Duit Dalam Bank Online Bank Rakyat

Berikut kami kongsikan untuk korang cara cek duit dalam Bank Rakyat online!

  • Layari laman web Bank Rakyat pada https://www.irakyat.com.my/
  • Log masuk menggunakna akaun korang
  • Selepas masuk, korang klik Account Info
  • Kemuidan klik Account Overview
  • Baki korang akan dipaparkan dengan terperinci

Cara Cek Duit Dalam Bank Online RHB Bank

Berikut kami kongsikan untuk korang cara cek duit dalam RHB Bank secara online!

  • Layari laman web RHB Bank pada https://logon.rhb.com.my/
  • Log masuk menggunkan akaun korang
  • Selepas masuk, klik Account Balance
  • Maklumat penyata baki akaun korang akan dipaparkan secara terperinci

Video

Jika anda tidak faham, sila tonton video ini hingga akhir

Okay, semua orang! Itu dia cara mudah untuk cek duit dalam bank secara online. Sekarang, korang tak perlu risau nak pergi ke bank fizikal setiap kali nak semak baki akaun. Dengan perbankan atas talian, korang boleh buat semuanya dengan mudah melalui laman web atau aplikasi telefon pintar.

Jangan lupa, pastikan korang daftar untuk perkhidmatan perbankan atas talian dengan bank korang, sebab tu penting untuk dapat akses ke akaun korang. Selain tu, janganlah kongsi maklumat peribadi dan kata laluan korang dengan sesiapa. Keselamatan maklumat peribadi korang memang penting, jadi jaga-jaga ya!

Oh, dan satu lagi perkara. Kalau korang guna komputer awam, pastikan korang log keluar selepas habis guna. Nak elakkan risiko orang lain akses akaun korang tanpa kebenaran. Berhati-hatilah, walaupun teknologi ni memudahkan hidup kita.

Jadi, mari kita gunakan teknologi ni dengan bijak dan praktikal. Cek baki akaun korang, buat transaksi, dan teruskan pengurusan kewangan korang dengan cara yang paling selesa dan efisien.

Okay, itu sahaja daripada aku. Semoga artikel ni membantu korang untuk memahami cara cek duit dalam bank secara online. Kalau ada apa-apa soalan lagi, jangan malu-malu untuk tanya. Selamat mencuba dan semoga berjaya dalam pengurusan kewangan korang! Bye-bye!

Originally posted 2023-05-21 12:45:44.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Artikel Terkait