3+ Cara Langgan Internet Maxis Mudah dan Cepat 2023

SOSO Januari 19, 2024

Elok lah korang tahu, sekarang ni boleh langgan internet dari mana-mana, tapi kalau korang nak yang terbaik, bolehlah cuba cara langgan internet Maxis!

Korang tahu tak, Maxis ni ada banyak jenis pakej internet yang korang boleh pilih mengikut keperluan dan bajet korang. Ada yang murah-murah, ada yang mahal sikit tapi laju gila.

Tapi yang penting, pakej internet Maxis ni memang berbaloi-baloi sebab korang dapat unlimited data dan boleh guna masa 1 bulan.

Tapi kalau korang nak yang lebih ringkas, bolehlah langgan cara langgan internet Maxis mingguan atau pun langgan melalui dial dengan cara yang senang dan mudah.

Tapi kalau korang yang dah ada plan postpaid, tak perlu risau sebab korang juga boleh langgan internet Maxis dengan cara yang sama mudah dan praktikal.

Nak tau tak, sekarang ni dah boleh langgan internet Maxis dengan harga serendah RM1 sahaja! Tapi jangan risau, harga murah tak bermakna internet slow sebab internet Maxis memang laju dan stabil.

Tapi kalau korang nak yang lebih berbaloi, bolehlah cuba langgan cara langgan internet Maxis RM35 sebulan untuk lebih jimat dan berkesan.

Kalau korang yang busy dan tak ada masa nak langgan internet, tak perlu risau sebab korang boleh langgan melalui SMS.

Dalam artikel ini kita akan membincangkan beberapa cara langgan internet Maxis yang boleh korang gunakan dengan mudah dan cepat.

1. Cara Langgan Mobile Internet Maxis Bulanan

3+ Cara Langgan Internet Maxis Mudah dan Cepat 2023 1
Cara Langgan Mobile Internet Maxis Bulanan

Untuk langgan Mobile Internet Maxis bulanan, anda boleh mengikuti langkah-langkah mudah berikut:

  1. Pergi ke mana-mana kedai Maxis atau layari laman web rasmi Maxis untuk membuat langganan.
  2. Pilih pakej internet yang anda mahukan.
  3. Berikan butiran peribadi anda seperti nama, nombor telefon, dan alamat e-mel.
  4. Buat pembayaran untuk langganan internet bulanan anda. Anda boleh membayar secara tunai di kedai Maxis atau menggunakan perkhidmatan perbankan dalam talian seperti Maybank2u, CIMB Clicks, dan lain-lain.
  5. Setelah langganan anda disahkan, anda akan menerima pengesahan melalui SMS atau e-mel. Anda boleh mula menggunakan pakej internet anda pada masa yang ditetapkan.

Penting untuk diingat bahawa pakej internet bulanan Maxis mempunyai tempoh langganan yang terhad.

Oleh itu, pastikan anda membuat pembayaran untuk memperbaharui langganan anda sebelum tamat tempoh untuk mengelakkan gangguan dalam talian.

2. Cara Langgan Internet Maxis Unlimited

3+ Cara Langgan Internet Maxis Mudah dan Cepat 2023 2
Langgan Mobile Internet Maxis Unlimited

Untuk langgan Internet Maxis Unlimited, anda perlu memilih pelan posbayar Unlimited dengan bayaran bulanan tetap. Anda boleh melakukannya dengan mudah melalui laman web Maxis atau aplikasi MyMaxis.

Langkah-langkahnya adalah seperti berikut:

  1. Masuk ke laman web Maxis atau aplikasi MyMaxis.
  2. Pilih “Pelan Data & Internet” daripada menu.
  3. Pilih “Pelan Pascabayar” dan pilih “Unlimited”.
  4. Pilih jumlah data yang anda perlukan dan kemudian pilih “Teruskan”.
  5. Masukkan maklumat anda untuk mendaftar pelan posbayar dan pilih “Teruskan”.
  6. Setelah mendaftar, tunggu sehingga permohonan anda diluluskan.
  7. Selepas diluluskan, anda akan menerima pengesahan dan anda boleh mula menggunakan pelan Internet Maxis Unlimited anda.

Pastikan anda memahami terma dan syarat sebelum mendaftar pelan ini.

3. Cara Langgan Internet Maxis Melalui Dial

3+ Cara Langgan Internet Maxis Mudah dan Cepat 2023 3
Langgan Internet Maxis Melalui Dial

Untuk langgan Internet Maxis melalui panggilan telefon, anda hanya perlu mematuhi langkah mudah berikut:

  1. Pastikan anda mempunyai nombor telefon Maxis yang aktif dan mencukupi baki untuk langganan Internet.
  2. Dail *100# menggunakan telefon Maxis anda dan tekan butang panggilan.
  3. Pilih “Internet” pada menu yang dipaparkan.
  4. Pilih “Langgan Internet”.
  5. Anda akan diberikan pilihan untuk memilih pakej internet yang sesuai dengan keperluan anda. Pilih pakej yang anda inginkan.
  6. Setelah anda memilih pakej yang dikehendaki, ikuti arahan yang dipaparkan pada skrin telefon anda untuk menyelesaikan langganan.
  7. Setelah langganan berjaya, anda akan menerima pengesahan melalui SMS.

Sekarang anda sudah boleh menggunakan Internet Maxis mengikut pakej yang telah anda langgan. Pastikan untuk memastikan baki telefon mencukupi untuk memastikan penggunaan Internet anda tidak terjejas.

4. Cara Langgan Internet Maxis melalui SMS

3+ Cara Langgan Internet Maxis Mudah dan Cepat 2023 4
Langgan Internet Maxis Melalui SMS

Berikut adalah langkah-langkah cara langgan internet Maxis melalui SMS:

  1. Buka aplikasi pesanan teks di telefon bimbit anda.
  2. Taipkan kod untuk pakej internet yang ingin anda langgan, sebagai contoh “MI35” untuk pakej Maxis Internet 35.
  3. Hantarkan SMS ke nombor 25552.
  4. Anda akan menerima SMS pengesahan bahawa langganan pakej internet telah berjaya dilakukan.

Pastikan anda mempunyai cukup baki dalam akaun prabayar atau kredit yang mencukupi dalam akaun posbayar sebelum membuat langganan.

Sebaik sahaja langganan dilakukan, anda boleh mula menikmati akses internet Maxis yang laju dan lancar di mana-mana sahaja.

Video

Sekarang korang dah tahu cara langgan internet Maxis yang boleh dilakukan dengan mudah sama ada melalui panggilan telefon atau SMS.

Ingat, pastikan korang memilih pakej yang sesuai dengan keperluan korang dan jangan lupa periksa baki internet korang dari semasa ke semasa untuk mengelakkan kehabisan kuota tanpa sedar.

Kalau korang ada sebarang masalah, jangan segan untuk menghubungi khidmat pelanggan Maxis untuk mendapatkan bantuan.

Semoga artikel ini membantu korang untuk menguruskan langganan internet Maxis dengan lebih mudah dan lancar. Terima kasih kerana membaca!

Originally posted 2023-04-06 18:32:26.

dzul

Hi semua! dzul here, tech geek giler gadget & teknologi. Grew up main game zaman Windows 95, skrg expert smartphone, computer, network. Hantu smartphone, tau iOS, Android, Windows Phone. Suka explore apps, features, bantu kawan setting phone. Computer? Pro hardware, software, troubleshoot, customize gaming rig, upgrade PC. Network? Wi-Fi setup, troubleshooting, optimize performance. Ada masalah teknologi? Just tanya aku, let's geek out together! 😎

    Artikel Terkait