3 Cara Padam Sejarah Youtube Secara Automatik

Maul Januari 27, 2024

Cara padam sejarah youtube mudah je dilakukan, baca artikel ini sampai penuh supaya korang faham cara padam sejarah youtube dengan betul!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Korang semua dah tahu ke yang sejarah Youtube tu macam mana?

Ada yang suka tengok video lama-lama dan ada yang takut kalau-kalau ada video yang malu-malu kucing zaman dulu tu terlepas pandang mata orang lain.

Jangan risau, sebab hari ni saya nak kongsi cara padam sejarah Youtube dengan mudah dan cepat!

Kalau korang nak hilangkan sejarah Youtube yang memalukan tu, teruskan membaca ya. So, let’s get started!

Cara Padam Sejarah Youtube Secara Automatik di PC

Apabila korang ingin tahu cara youtube history delete secara automatik korang dah betul baca artikel kat sini!

Kami akan kongsikan cara padam sejarah youtube secara automatik untuk korang, sila ikuti langkah berikut:

Pilih Other Activity
Pilih Other Activity
  • Korang pilih Manage Activity pada Youtube History
Pilih Manage Activity
Pilih Manage Activity
  • Klik pada Auto Delete
Pilih Auto Delete
Pilih Auto Delete
  • Kemudian korang tinggal pilih nak berapa bulan untuk penghapusan aktiviti tertua secara automatik
Pilih yang Korang Mahu
Pilih yang Korang Mahu
  • Selepas tu, korang tinggal klik butang Confirm
Klik Confirm
Klik Confirm
  • Selesai

Cara Padam Sejarah Youtube Secara Manual di PC

Selain cara diatas, korang juga boleh guna cara manual apabila nak padam sejarah youtube. Sila ikuti langkah berikut:

  • buka youtube pada PC korang
  • Kemudian korang klik history pada sebelah kiri skrin korang
Pilih History
Pilih History
  • Korang tinggal klik Clear All Watch Historyn pada bahagian kanan skrin korang
Pilih Delete All History
Pilih Delete All History
  • Selesai, sejarah youtube korang telah bersih!!

Setelah selasai, watch history youtube dan youtube history search akan hilang

Cara Padam Sejarah Youtube pada Handphone

Korang juga boleh padamkan history youtube melalui henadphone. Sila ikuti langkah berikut dengan betul:

  • Buka aplilkasi Youtube korang
  • klik akaun korang pada sudut kanan atas skrin
Klik Account
Klik Account
  • Kemudian korang pilih Settings/Tetapan
Klik Settings
Klik Settings
  • Pilih History and Privacy
Klik Manage All History
Klik Manage All History
  • Selepas tu, korang tinggal pilih nak padamkan secara automatik guna auto-delete atau secara manual padamkan semua
Pilih Salah satu
Pilih Salah satu
  • Klik Confirm
  • Selesai

Video

Korang juga boleh tengok video ni apabila penjelasan diatas kurang buat korang faham

Ok, tu dia cara padam sejarah carian Youtube yang boleh kita praktikkan dengan mudah je.

Ingat ya, sebelum padam, pastikan korang dah backup video-video yang penting dulu.

Jangan sampai hilang semua sebab tak backup! Sekarang korang dah tahu cara padam sejarah Youtube, so takyah risau lagi tentang video-video malu-malu kucing zaman dulu tu.

Anyway, thanks for reading and hope this article is helpful for you guys! Jangan lupa share dengan kawan-kawan yang lain ya. Bye-bye and see you next time!

Originally posted 2023-04-17 13:49:54.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Artikel Terkait