Cara Tukar No Telefon Facebook Mudah & Cepat 2023

SOSO Februari 15, 2024

Hai semua! Korang pernah tak menghadapi situasi di mana korang perlu menukar nombor telefon di Facebook?

Jangan risau, sebab hari ni aku nak kongsi cara tukar no telefon facebook dengan mudah dan cepat.

Jadi, kalau korang nak pastikan maklumat peribadi korang up-to-date dan selamat, teruskan membaca!

Facebook merupakan satu platform sosial yang popular di kalangan kita. Ia membolehkan kita berhubung dengan rakan-rakan, berkongsi kenangan, dan mengekalkan ikatan dengan orang tersayang.

Tetapi, kadang-kadang kita perlu menukar nombor telefon kita atas pelbagai sebab, seperti mendapat nombor baru atau mahu mengemas kini maklumat peribadi.

Untungnya, proses untuk menukar nombor telefon di Facebook sangat mudah.

Yang korang perlu buat hanyalah log masuk ke akaun Facebook korang dan ikut langkah-langkah yang akan aku terangkan dalam artikel ni.

Cara Tukar No Telefon Facebook dengan Mudah

Cara Tukar No Telefon Facebook Mudah & Cepat 2023 1
Tukar No Telefon Facebook

Tak perlu risau atau bimbang lagi, korang hanya perlu ikut cara tukar no telefon facebook berikut yang akan membantu korang melakukan proses tersebut:

  1. Buka akaun Facebook korang dan log masuk ke dalamnya.
  2. Pada bahagian atas kanan skrin, klik pada butang “Menu”.
  3. Kemudian, gulung ke bawah dan cari pilihan “Tetapan & Privasi”. Klik di situ.
  4. Korang akan dibawa ke menu tetapan akaun. Di situ, cari pilihan “Maklumat Pribadi” dan klik di sana.
  5. Pada halaman pengurusan nombor telefon, klik pada butang “Nombor Telefon”.
  6. Masukkan nombor telefon baru yang ingin korang tambah.
  7. Korang akan diminta untuk memasukkan kata laluan akaun Facebook sebagai langkah pengesahan.
  8. Facebook akan menghantar kod pengesahan ke nombor telefon baru korang.
  9. Sila masukkan kod tersebut untuk mengesahkan nombor telefon baru.
  10. Setelah memasukkan kod pengesahan, Facebook akan mengesahkan nombor telefon baru korang.

Video

Kesimpulannya, cara tukar no telefon facebook adalah proses yang mudah dan penting untuk memastikan maklumat peribadi kita sentiasa terkini dan selamat.

Dengan mengemaskini nombor telefon di Facebook, kita dapat terus berhubung dengan rakan-rakan dan keluarga dalam komuniti digital kita.

Penting juga untuk menghapuskan atau mengekalkan nombor telefon lama, bergantung kepada keperluan peribadi kita.

Jadi, jangan ragu-ragu untuk mengikuti langkah-langkah yang telah diberikan dan menukar nombor telefon di Facebook korang.

Sentiasa pastikan maklumat peribadi kita terkini dan berada dalam kawalan. Jika terdapat sebarang masalah, jangan lupa untuk merujuk kepada bantuan dan sokongan yang disediakan oleh Facebook.

Teruskan menjaga privasi dan keselamatan dalam pengalaman kita di platform sosial ini.

Originally posted 2023-05-29 18:22:54.

dzul

Hi semua! dzul here, tech geek giler gadget & teknologi. Grew up main game zaman Windows 95, skrg expert smartphone, computer, network. Hantu smartphone, tau iOS, Android, Windows Phone. Suka explore apps, features, bantu kawan setting phone. Computer? Pro hardware, software, troubleshoot, customize gaming rig, upgrade PC. Network? Wi-Fi setup, troubleshooting, optimize performance. Ada masalah teknologi? Just tanya aku, let's geek out together! 😎

    Artikel Terkait