3 Cara Tukar Plan Digi Mudah dan Cepat 2023

SOSO Februari 7, 2024

Kawan-kawan, hari ini kita nak cerita pasal cara tukar plan Digi, eh? Ada banyak cara, tau! Kalau korang dah guna postpaid, korang boleh tukar plan Digi Postpaid dengan mudah.

Contohnya, kalau nak tukar plan Digi ke Unlimited, korang boleh buat melalui aplikasi MyDigi atau pun melalui panggilan ke Pusat Khidmat Pelanggan Digi. Senang je!

Selain tu, kalau korang dah guna plan Digi Next, tapi korang rasa macam tak best sangat, korang boleh tukar plan Digi Next ke Digi Best.

Boleh buat menerusi aplikasi MyDigi, panggilan ke Pusat Khidmat Pelanggan, atau datang terus ke Digi Store.

Dorang akan tolong korang pilih pelan yang sesuai dan proses tukar plan tu dengan cepat. Lagi best kan?

Oh, dan jangan lupa yang ada juga cara tukar plan Digi Prepaid tau. Misalnya, kalau korang pakai plan Digi Prepaid Live, tapi nak tukar ke pelan Digi Next, korang boleh la buat tukaran tu.

Korang boleh guna aplikasi MyDigi, datang ke Digi Store, atau hubungi Pusat Khidmat Pelanggan untuk tukar plan tu. Memudahkan hidup kita kan?

Jadi, korang tak perlu risau atau pening kepala nak tukar plan Digi ni. Ada banyak cara yang mudah dan boleh buat melalui aplikasi, panggilan telefon, atau kunjungan ke Digi Store.

Pilihlah pelan yang paling sesuai dengan keperluan korang dan tukarlah plan Digi dengan mudah.

Pastikan korang ikut langkah-langkah yang diberikan dan semak semula pelan baru korang lepas tu, ok?

Jenis Pakej yang Boleh Korang Pilih

PostpaidHargaPrepaidHarga
Postpaid 150 (135GB)RM150Next 20 (15GB)RM20
Postpaid120 (105GBRM120Next 30 (20GB)RM30
Postpaid 90 (60GB)RM 90Next 35 (30GB)RM35
Postpaid 60 (50GB)RM60Next Unlimited 40RM40

1. Cara Tukar Plan Digi Melalui MyDigi

3 Cara Tukar Plan Digi Mudah dan Cepat 2023 1
Tukar Plan Digi Melalui MyDigi

Berikut ialah cara tukar plan Digi melalui MyDigi yang mesti korang ikuti:

  1. Muat turun aplikasi MyDigi dari kedai aplikasi telefon bimbit.
  2. Daftar masuk menggunakan nombor telefon Digi dan kata laluan.
  3. Akses menu “Tukar Pelan” atau “Change Plan” di dalam aplikasi.
  4. Pilih pelan baru yang sesuai dengan keperluan korang.
  5. Tekan dan tandakan terma & syarat untuk bersetuju dengannya.
  6. Berikan pengesahan untuk menukar pelan.
  7. Masukkan maklumat tentang pembayaran yang ingin korang gunakan.
  8. Tunggu sehingga permohonan menukar pelan diproses.

2. Cara Tukar Plan Digi Melalui Dail

3 Cara Tukar Plan Digi Mudah dan Cepat 2023 2
Tukar Plan Digi Melalui Dail

Cara menukar pakej digi melalui panggilan agak mudah, korang hanya perlu menulis dail di bawah:

*128*1*4#

Selepas itu, tekan hantar dan pilih pakej baru mengikut keperluan korang.

3. Cara Tukar Pelan Digi Melalui Digi Store

3 Cara Tukar Plan Digi Mudah dan Cepat 2023 3
Tukar Pelan Digi Melalui Digi Store

Berikut ialah cara tukar plan Digi melalui Digi Store yang mesti korang ikuti:

  1. Cari Digi Store terdekat dengan menggunakan carian dalam talian atau aplikasi peta.
  2. Kunjungi Digi Store pada waktu operasi yang sesuai.
  3. Beritahu wakil pelanggan bahawa korang ingin menukar pelan telefon Digi.
  4. Berikan maklumat penggunaan seperti nombor telefon dan maklumat akaun korang.
  5. Wakil pelanggan akan membantu korang memilih pelan baru yang sesuai.
  6. Berikan pengesahan untuk menukar pelan tersebut.
  7. Semak pelan baru korang selepas permohonan diproses.

Video

Secara keseluruhan, tukar plan Digi adalah proses yang mudah dan fleksibel. Korang boleh menukar plan dari Digi Postpaid ke Unlimited, dari Digi Next ke Digi Best, atau dari Digi Prepaid Live ke Digi Next, mengikut keperluan dan keinginan korang.

Korang boleh menggunakan aplikasi MyDigi, membuat panggilan ke Pusat Khidmat Pelanggan Digi, atau mengunjungi Digi Store untuk menukar plan.

Dalam semua kes, pastikan korang memberikan maklumat yang diperlukan dengan tepat dan ikut langkah-langkah yang diberikan untuk memastikan perubahan pelan berjalan lancar.

Dengan cara ini, korang dapat menikmati pelan Digi yang sesuai dengan keperluan komunikasi dan data korang.

Originally posted 2023-05-20 16:16:37.

dzul

Hi semua! dzul here, tech geek giler gadget & teknologi. Grew up main game zaman Windows 95, skrg expert smartphone, computer, network. Hantu smartphone, tau iOS, Android, Windows Phone. Suka explore apps, features, bantu kawan setting phone. Computer? Pro hardware, software, troubleshoot, customize gaming rig, upgrade PC. Network? Wi-Fi setup, troubleshooting, optimize performance. Ada masalah teknologi? Just tanya aku, let's geek out together! 😎

    Artikel Terkait