11 Apps untuk Buat Logo Terbaik (Web, Android & iOS)

Maul Februari 16, 2024

Satu dari 11 apps untuk buat logo terbaik adalah DesignEvo, baca seterusnya supaya korang faham apa sahaja 11 apps untuk buat logo terbaik!

Kita semua tahu logo memainkan peranan penting dalam membentuk imej jenama, kan?

Tapi jangan risau, sekarang kita ada teknologi yang canggih untuk bantu kita buat logo yang terbaik.

Kalau korang nak buat logo kreatif tanpa perlu jadi pakar reka bentuk, ada banyak aplikasi yang boleh tolong korang.

Hari ni, kita nak kongsi dengan korang 11 Apps untuk Buat Logo yang terbaik. Jadi, tanpa berlengah lagi, mari kita mula!

11. DesignEvo

Apps untuk Buat Logo DesignEvo
Apps untuk Buat Logo DesignEvo

DesignEvo adalah satu Apps untuk Buat Logo yang mudah dan pantas yang membenarkan korang hasilkan logo yang menakjubkan.

Terdapat lebih daripada 3500+ template logo yang boleh disesuaikan, 100+ jenis fon, pelbagai grafik, dan alat penyuntingan yang canggih.

Dengan aplikasi ni, korang boleh mengubah idea menjadi logo yang menarik dan unik dalam masa beberapa minit sahaja.

Malah, walaupun untuk mereka yang tak mempunyai kemahiran dalam reka bentuk profesional, aplikasi ni sangat mesra pengguna.

Setelah korang siap, korang boleh muat turun logo yang dah dibuat dalam format JPEG, PNG, dan PNG transparan secara percuma.

Antara kelebihan DesignEvo:

  • Terdapat pelbagai format logo yang disediakan.
  • Boleh menukar jenis fon semasa proses penyuntingan.

10. Zyro Logo Maker

Zyro Logo Maker adalah pilihan terbaik untuk aplikasi untuk buat logo gratis dalam talian.

Korang tak perlu jadi seorang pereka web profesional untuk hasilkan rekaan logo yang hebat.

Cukup klik butang “Create Your Logo” untuk masuk ke halaman template. Laman web ni mempunyai tetapan yang mudah difahami dan ribuan ikon yang sedia digunakan.

Antara kelebihan Zyro Logo Maker:

  • Koleksi template percuma dan premium yang melimpah.
  • Terdapat pelbagai bentuk, saiz, warna, dan jenis fon untuk hasilkan rekaan logo mengikut citarasa korang.

9. PixelLab

Apps untuk Buat Logo PixelLab
Apps untuk buat logo free PixelLab

Pixelab merupakan satu Apps untuk Buat Logo yang boleh digunakan di Android.

Apps untuk Buat Logo ini dibangunkan oleh App Holdings dan boleh didapati secara percuma walaupun terdapat iklan di dalamnya.

Terdapat beberapa ciri yang berguna untuk membantu kamu hasilkan logo yang hebat, seperti alat pemadam latar belakang dan ciri untuk tambah teks.

Kamu juga boleh tambahkan stiker, jenis fon, dan teks 3D untuk buat logo di telefon pintar.

Antara kelebihan Pixelab:

  • Antaramuka pengguna yang mudah difahami dan prestasi yang pantas.
  • Koleksi template percuma dan premium yang melimpah.

8. Logo Maker Plus Graphic Design

Tak perlu risau lagi nak buat logo, sekarang ada satu Apps untuk Buat Logo namanya Logo Maker Plus yang akan membantu korang buat logo dengan reka bentuk yang unik dan menarik.

Aplikasi ni dah dikunjungi lebih daripada 50,000 kali di PlayStore, dan mempunyai pelbagai ciri yang lengkap untuk buat logo.

Dalam Apps untuk Buat Logo ni, korang boleh tentukan bentuk logo, tukar warna, dan tambahkan teks pada logo.

Tak hanya itu, Logo Maker Plus juga ada ciri yang membolehkan korang pilih jenis huruf yang mengikut selera korang.

Logo Maker Plus juga dah menyediakan pelbagai jenis huruf yang sedia digunakan. Ada yang teruja? Korang boleh download Logo Maker Plus di sini.

7. Adobe Capture

Apps untuk Buat Logo Adobe Capture
Apps untuk Buat Logo Adobe Capture

App Adobe ni dilancarkan 6 tahun yang lalu, serupa dengan app sebelumnya yang dapat mengambil warna dari gambar yang diambil dengan telefon pintar, tetapi dengan perbezaan bahawa ia lebih lengkap kerana boleh mengenal pasti jenis fon yang digunakan dalam majalah yang sedang kita baca atau menukar nada warna matahari terbenam menjadi palet warna.

Apps untuk Buat Logo ajaib ini menjadi alat yang sangat istimewa untuk hasilkan hasil yang lebih baik apabila kita gunakan corak, degradasi, atau fon yang diperoleh daripadanya dalam app lain yang direka untuk logo.

Apps untuk Buat Logo ni mestilah dicuba sebab ia unik dan penting dalam semua aspek. Antara yang terbaik dalam senarai sebagai alat atau aksesori untuk yang lain.

6. Logo Maker -Icon Maker

Kali ni kita ada satu solusi mudah untuk hasilkan logo kreatif dengan hanya beberapa ketukan jari.

Kita mula dengan kanvas kosong dan tambah elemen-elemen yang membentuk logo.

Apps untuk Buat Logo ni mempunyai pelbagai kandungan menarik seperti 100 latar belakang, putaran 3D, lapisan, tekstur, lebih daripada 100 jenis fon, dan boleh hasilkan fail PNG untuk kita gunakan dalam iklan atau kandungan sosial media.

App ni ada versi percuma dan versi premium dengan semua kelebihan yang ada.

5. Adobe Express

Apps untuk Buat Poster Adobe Express
Aplikasi untuk buat logo di iphone Adobe Express

Tak sah rasanya kalau tak masukkan Adobe Express dalam senarai aplikasi pembuat logo di Android.

Aplikasi desain grafik ni mempunyai ciri penyuntingan yang lengkap, jadi korang boleh buat logo dengan mudah. Korang boleh gunakan template yang dah sedia ada dalam aplikasi.

Kalau nak sesuaikan reka bentuk mengikut keperluan, korang boleh gunakan pelbagai jenis alat yang ada.

Korang boleh nikmati fitur terbaik Adobe Express selama 2 minggu dengan mendaftar untuk versi percubaan.

4. GoDaddy Studio

GoDaddy Studio ni adalah salah satu app untuk buat logo yang paling popular di Android. Dah ada lebih daripada 10 juta pengguna yang dah download aplikasi ni.

Korang boleh mengandalkan GoDaddy Studio untuk hasilkan logo dengan lebih daripada 50,000 grafik yang boleh korang gunakan. Selain logo, korang juga boleh reka poster dan flyer.

Aplikasi ni mempunyai pelbagai alat yang pelbagai dan mudah digunakan. Korang boleh download GoDaddy Studio di sini.

3. Logo Maker

Apps untuk Buat Logo Logo Maker
Apps untuk Buat Logo Logo Maker

Logo Maker Kali ni kita ada dengan satu aplikasi untuk buat logo yang menarik dan mempunyai ciri-ciri yang boleh diharapkan daripada aplikasi jenis ini.

Ada pelbagai bentuk, warna, latar belakang, tekstur, stiker, dan elemen grafik lain yang kita boleh gunakan untuk memberikan gaya tersendiri jika kita pandai menggabungkannya.

Yang penting di sini ialah kita perlu tahu memilih dan menghargai kombinasi yang kita suka supaya Logo Maker boleh mengambil alih dan kita dapat logo kita yang siap.

Ada versi percuma, tapi untuk dapatkan hasil yang terbaik, kita perlu langgan versi premium.

2. Ibis Paint X

Dengan aplikasi untuk buat logo di hp ibis Paint X ni, kita kena la buat kerja sikit nak guna semua 2,500 bahan, 800 jenis fon, 335 berus, 64 penapis, dan 27 mod penyatuannya untuk hasilkan logo yang istimewa dan unik.

Jadi, takde la senang-senang tekan satu butang pastu logo dah siap berwarna. Kena kerja sikit la untuk jadi logo yang unik dan menonjol.

1. Canva

Apps untuk Buat Poster Canva
Aplikasi untuk buat logo di pc Canva

Dengan Canva, kita tak ada aplikasi untuk telefon pintar sebab yang ada sebelum ini tiba-tiba hilang tanpa sebab yang jelas.

Tapi, kita masih boleh gunakan versi webnya untuk akses kepada perpustakaan elemen grafik yang menarik dan editor gambar yang mudah dan ringkas.

Kita mula dengan kanvas kosong dan tambah elemen dengan menyeretnya dari bahagian kiri mengikut kategori dan jenis grafik.

Aplikasi untuk bikin logo ni sangat terkenal dan selain daripada membolehkan kita membuat logo, ia juga berguna untuk tujuan lain seperti grafik untuk media sosial, foto, dan ikon. Antara yang terbaik dalam senarai untuk hasilkan logo yang istimewa.

Nah, itu dia 11 Apps untuk Buat Logo yang bisa kamu coba!

Jadi, jika kamu sedang mencari cara untuk membuat logo yang keren dan unik, jangan ragu untuk mencoba salah satu dari Apps untuk Buat Logo tersebut.

Dengan bantuan mereka, kamu bisa dengan mudah menghasilkan logo yang sesuai dengan selera dan kebutuhanmu.

Ingatlah, logo yang baik bisa memberikan identitas yang kuat bagi bisnis atau merekmu.

Jadi, jangan ragu untuk menggali kreativitasmu dan bermain-main dengan desain logo menggunakan aplikasi-aplikasi tersebut.

Semoga artikel app untuk bikin logo ini bermanfaat dan dapat membantu kamu dalam menciptakan logo yang luar biasa. Selamat mencoba dan semoga sukses dengan bisnismu!

Originally posted 2023-05-30 21:30:53.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Artikel Terkait