4 Cara Guna Lazada Wallet Dengan Mudah

Maul Januari 24, 2024

Cara guna lazada wallet mudah je dilakukan, baca artikel ini sampai penuh supaya korang faham cara guna lazada wallet dengan betul!!

Hai semua! Hari ini kita nak bincangkan cara-cara untuk menggunakan Lazada Wallet.

So, kalau korang baru pertama kali guna Lazada Wallet atau dah lama guna tapi tak sure macam mana nak guna betul-betul, artikel ni sesuai untuk korang.

Jangan risau, saya akan tunjukkan cara-cara yang senang dan mudah untuk korang guna Lazada Wallet dengan lancar.

Apa Itu Lazada Wallet?

Lazada Wallet tu macam satu dompet digital yang boleh korang guna untuk bayar barang-barang kat Lazada.

Contohnya macam korang simpan duit dalam dompet biasa, tapi dalam Lazada Wallet ni, korang simpan duit dalam bentuk digital.

Ada banyak kelebihan guna Lazada Wallet ni. Contohnya, kalau korang guna Lazada Wallet untuk bayar, korang boleh dapatkan diskaun eksklusif, earn points dan redeem voucher.

Tapi, untuk dapatkan kelebihan-kelebihan ni, korang kena pandai-pandai lah gunakan Lazada Wallet ni betul-betul.

Kalau korang dah activate Lazada Wallet, korang boleh guna kad kredit atau kad debit untuk tambah duit dalam wallet tu.

Lepas dah ada duit, korang boleh beli barang-barang kat Lazada dan pilih opsyen bayaran dengan Lazada Wallet. Senang je kan?

Yang bestnya lagi, kalau korang beli barang-gun kat Lazada tu tapi tak puas hati dengan barang tu, korang boleh claim balik duit korang dalam bentuk Lazada Wallet Credits.

So, memang berbaloi-baloi lah guna Lazada Wallet ni!

Cara Daftar Lazada Wallet

sebelum korang tahu cara guna lazada wallet, korang mesti daftar dahulu lazada wallet.

Sebelum korang daftar lazada wallet, pastikan korang dan muat turun dan register akaun lazada. Lepas tu korang boleh ikuti langkah berikut

  • Buka aplikasi Lazada korang
  • Klik butang Wallet kemudian pilih Aktifkan Wallet Saya
  • Selepas tu, korang masukkan nombor telefon korang dalam ruang yang telah sedia, kemudian klik butang Dapatkan Kod
  • Kod pengesahan akan dihantarkan melalui SMS, isikan kod pada ruangan yang disediakan dan klik pengesehan no telefon untuk menyelesaikan proses pengaktifan Wallet korang
  • Kemudian korang mesti Baca dan tick pada Terma dan Dasar Privasi
  • Setelah nombor korang disahkan, korang akan sampai di halaman maklumat baki untuk menerokai Lazada Wallet korang lebih lanjut
  • Selesai

Cara Topup Lazada Wallet

Berikut ini kami kongsikan cara topup Lazada wallet dengan mudah:

  • Kalau kamu nak top up melalui kad kredit/debit, kamu boleh masuk ke dalam aplikasi Lazada dan klik pada butang Lazada Wallet.
Klik Butang Lazada Wallet
Klik Butang Lazada Wallet
  • Lepas tu, klik pada “Top Up”
Pilih Top Up
Pilih Top Up
  • pilih opsyen “Berapa Anda nak Top Up”.
Pilih Amaun
Pilih Amaun
  • Pilih metode Top Up yang korang akan gunakan
Pilih Payment Method
Pilih Payment Method

Untuk top up melalui 7-Eleven, kamu perlu pergi ke kedai 7-Eleven terdekat dan cari mesin kiosk e-pay.

Pilih opsyen untuk top up Lazada Wallet, masukkan nombor telefon kamu dan pilih jumlah wang yang kamu nak top up.

Bayar jumlah yang diperlukan dan tunggu sehingga duit masuk dalam Lazada Wallet kamu.

Perlu korang tau, lazada wallet top up limit adalah RM2,999.

Saya harap penjelasan ini membantu kamu untuk memahami cara top up Lazada Wallet. Jika kamu ada sebarang pertanyaan, jangan malu untuk tanya ya!

Semak Baucar Pembelian Lazada Wallet

Okay, korang nak tahu macam mana nak semak baucar pembelian selepas aktifkan Lazada eWallet? Senang je, ikut langkah-langkah ni:

  • Pertama sekali, pergi ke halaman utama dan klik pada butang Account yang terletak di kanan bawah skrin.
  • Lepas tu, scroll ke bawah dan cari bahagian Lazada eWallet.
  • Klik pada butang Vouchers yang terletak di sebelah kanan skrin.
  • Kat sini, korang boleh tengok semua baucar pembelian yang korang ada. Cari la baucar yang korang nak guna.
  • Kalau dah jumpa, klik pada butang Use Now untuk menebus baucar tu.

itulah cara menggunakan lazada wallet semak baucar, Senang kan? Jangan lupa la check baucar-baucar yang ada kat Lazada eWallet tu selalu sebab kadang-kadang ada baucar yang dah nak expired.

So, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan lazada wallet discount yang menarik tu!

Cara Transfer Lazada Wallet

Cara guna lazada wallet yang selanjutnya ialah lazada wallet transfer.

Jika anda belum melengkapkan pengesahan e-KYC, anda perlu menyerahkan dokumen yang berkaitan dan memohon sebelum anda boleh mengakses pemindahan P2P.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai e-KYC di sini.

Setelah pengesahan e-KYC selesai, ikuti langkah-langkah di bawah, langkah dibawah bukan termasuk lazada wallet transfer to bank/ lazada wallet to bank:

  • Klik butang ‘Transfer’ daripada Lazada Wallet
Klik butang 'Transfer'
Klik butang ‘Transfer’
  • Pilih penerima
Pilih penerima
Pilih penerima
  • Pilih/hantar jemputan jika mereka belum mengaktifkan Lazada Wallet
Pilihhantar jemputan
Pilihhantar jemputan
  • Masukkan amaun
Masukkan amaun
Masukkan amaun
  • Semak semula semua butiran adalah betul
Semak semula
Semak semula
  • Masukkan pin keselamatan anda untuk mengesahkan
Masukkan Pin
Masukkan Pin
  • Selesai

Itulah cara transfer lazada wallet. Nak tau cara beli barang guna lazada wallet/cara bayar guna lazada wallet? Teruskan membaca artikel dari kami di laman web yang berbeza.

Jadi, itulah cara-cara guna Lazada Wallet yang mudah dan praktikal.

Korang boleh guna Lazada Wallet untuk membeli barang-barang keperluan harian kamu dengan lebih mudah dan mendapat pelbagai kelebihan yang ditawarkan.

Ingatlah, sebelum kamu gunakan Lazada Wallet, pastikan dah activate dan tambah duit dalam wallet kamu. Jangan risau, cara-cara untuk top up Lazada Wallet tu mudah je.

Kalau kamu ada sebarang soalan atau masalah tentang penggunaan Lazada Wallet, jangan segan-segan untuk hubungi pihak Lazada untuk mendapatkan bantuan. Selamat mencuba!

Originally posted 2023-04-12 23:16:05.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Artikel Terkait