5 Langkah Cara Cancel Order Lazada dengan Mudah

Maul Januari 25, 2024

Cara cancel order lazada sangat mudah dilakukan, baca artikel ini secara penuh supaya anda faham cara cancel order lazada dengan betul!!

Assalamualaikum semua! Hari ini kita akan bercakap tentang cara untuk membatalkan pesanan di Lazada.

Sometimes, kita beli barang online tapi terlupa nak check betul-betul dulu sebelum beli, then terpaksa la cancel order tu.

Jangan risau, sebab cancel order di Lazada ni senang je. Kita boleh buat dalam beberapa langkah je. So, jom kita tengok cara-caranya!

Dasar Pembatalan Lazada

Sebelum membatalkan pesanan, sila baca dan fahami terma & syarat yang diberikan Lazada berikut:

  • Lazada tidak akan dapat membayar balik atau membatalkan pembatalan setelah selesai.
  • Mana-mana baucar, diskaun atau promosi yang digunakan dengan tempahan yang dibatalkan TIDAK akan sah atau dinilai semula untuk tempahan akan datang.
  • Kami tidak dapat menjamin bahawa harga, ketersediaan, kos penghantaran, atau elemen pesanan lain yang dibatalkan akan tetap sama untuk pesanan berikutnya.
  • Bayaran balik anda akan diproses dalam masa 48 jam dan akan dikreditkan ke akaun anda dalam masa 5 hingga 15 hari perniagaan, bergantung pada kaedah pembayaran, bank dan / atau institusi kewangan anda.
  • Jumlah bayaran balik adalah jumlah bersih yang dibayar (atau kredit kedai yang digunakan) oleh anda dan tidak termasuk jumlah baucar apa pun.
  • Dalam sesetengah kes, pembatalan tidak boleh diproses dalam talian. Sila hubungi khidmat pelanggan kami jika pembatalan anda ditolak.
  • Untuk memastikan persekitaran membeli-belah yang menyeronokkan dan selamat untuk semua, Lazada telah mengehadkan jumlah yang boleh anda beli dengan tawaran dalam permintaan. Kami juga boleh membatalkan pesanan jika penipuan disyaki.
  • Kami tidak dikenakan bayaran pembatalan. Jika anda telah membuat pembayaran untuk pesanan anda, kami akan memproses bayaran balik penuh sebaik sahaja permintaan pembatalan anda berjaya.
  • Selepas anda menyerahkan borang pembatalan dalam talian, anda akan melihat mesej yang menyatakan; “Pembatalan anda berjaya.” Ini menunjukkan bahawa anda telah berjaya menyerahkan permintaan pembatalan anda kepada kami. Lazada akan memproses permintaan anda dalam masa 60 minit selepas menerima permintaan.

Cara Cancel Order Lazada

Sila ikuti baca dengan baik langkah berikut apabila anda nak tahu cara cancel order lazada Malaysia dengan betul:

  • Buka aplikasi Lazada korang
  • Klik Butang Account pada bahagian kanan bawah skrin korang
Klik Butang Account
Klik Butang Account
  • Tengok dalam maklumat My Orders, pilih butang To Ship
Klik Butang To Ship
Klik Butang To Ship
  • Pilih order yang korang nak batalkan. Klik pada order tersebut
Pilih Order
Pilih Order
  • Selepas tu, korang tinggal klik butang Cancel
Tekan Butang Cancel
Tekan Butang Cancel
  • Kemudian korang isikan reason korang cancel order terebut
isikan reason
isikan reason
  • Selepas korang isi, klik butang Submit
klik butang Submit
klik butang Submit
  • Selesai

Itulah cara mudah yang boleh korang cuba cancel order lazada credit card!

Video

Korang juga boleh tengok video ni supaya lebih faham cara cancel order lazada

Itulah cara cancel order Lazada. Mudah kan? Jangan lupa, kalau nak cancel order, pastikan kita buat secepat mungkin sebab kalau dah diproses, susah sikit nak cancel.

Tapi kalau terpaksa, still boleh cuba contact customer service di Lazada. Okaylah, harap artikel ni membantu korang yang terlepas pandang bila beli barang online. Jumpa lagi next time! Bye-bye!

Originally posted 2023-04-14 15:21:24.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Artikel Terkait