2 Cara Padam Akaun Twitter dengan Mudah dan Cepat 2023

SOSO Januari 25, 2024

Korang pernah terfikir untuk memadamkan akaun Twitter tapi tak tahu macam mana nak buat? Jangan risau, sebab dalam artikel ni kita akan bincangkan cara padam akaun twitter dengan mudah.

Bagi sesetengah orang, memadamkan akaun Twitter adalah langkah yang penting untuk mengekalkan kesihatan mental dan mengurangkan tekanan dalam kehidupan sosial media mereka.

Dalam kes ini, penting untuk memahami cara padam akaun twitter yang betul dan memastikan korang mempertimbangkan keputusan korang dengan teliti sebelum mengambil langkah tersebut.

Cara tutup akaun Twitter ni boleh dilakukan melalui laman web ataupun aplikasi pada telefon pintar korang. Jadi, korang boleh pilih cara yang paling sesuai dengan korang.

Terdapat pelbagai sebab mengapa seseorang memilih untuk memadamkan akaun Twitter mereka seperti kerana mereka tidak lagi memerlukan akaun Twitter atau kerana akaun Twitter mereka telah disusupi oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

So, jom kita tengok cara nak padam akaun twitter.

Perkara Paling Penting untuk Diketahui Sebelum Memadamkan Akaun Twitter

Sebelum memadamkan akaun Twitter, terdapat beberapa perkara penting yang perlu diketahui, berikut adalah senarai perkara penting yang perlu diketahui sebelum memadamkan akaun Twitter:

  1. Pemadaman akaun akan menghapuskan semua data dan maklumat yang berkaitan dengan akaun tersebut secara kekal.
  2. Twitter memberikan beberapa pilihan sebelum membenarkan pemadaman akaun seperti menguruskan akaun terlebih dahulu atau memuat turun salinan data akaun sebelum pemadaman.
  3. Pemadaman akaun boleh mempengaruhi hubungan akaun dengan aplikasi atau laman web lain yang disambungkan dengan akaun tersebut.
  4. Pemadaman akaun boleh mempengaruhi aktiviti dan interaksi sosial media. Akaun tersebut tidak lagi boleh diakses oleh pengguna lain dan semua interaksi akan hilang.

Sebelum memadamkan akaun Twitter, pastikan korang memahami sepenuhnya implikasi dan kesan pemadaman tersebut.

Pastikan korang telah membuat backup dan menguruskan akaun korang terlebih dahulu sebelum membuat keputusan yang besar ini.

Cara Padam Akaun Twitter Melalui Laman Web atau Desktop

2 Cara Padam Akaun Twitter dengan Mudah dan Cepat 2023 1
Padam Akaun Twitter Melalui Laman Web

Berikut adalah cara padam akaun twitter melalui laman web:

  1. Log masuk ke akaun Twitter korang melalui laman web Twitter.
  2. Klik pada foto profil korang yang terletak di sudut kiri atas skrin.
  3. Pilih “Pengaturan dan privasi” dari menu dropdown.
  4. Skrol ke bawah ke bahagian “Akaun”.
  5. Klik pada pautan “Pemadam akaun”.
  6. Baca maklumat di halaman “Pemadam Akaun” dan klik pada pautan “Pemadam akaun” di bahagian bawah halaman.
  7. Masukkan kata laluan korang dan klik pada butang “Pemadam akaun”.
  8. Akaun korang sekarang telah dipadamkan.

Cara Padam Akaun Twitter Melalui Aplikasi

2 Cara Padam Akaun Twitter dengan Mudah dan Cepat 2023 2
Padam Akaun Twitter Melalui Aplikasi

Berikut adalah cara untuk delete akaun twitter melalui aplikasi:

  1. Buka aplikasi Twitter di telefon pintar korang.
  2. Klik pada foto profil korang yang terletak di bahagian kiri atas skrin.
  3. Pilih “Pengaturan dan privasi” dari menu dropdown.
  4. Skrol ke bawah ke bahagian “Akaun”.
  5. Klik pada pautan “Pemadam akaun”.
  6. Baca maklumat di halaman “Pemadam Akaun” dan klik pada pautan “Pemadam akaun” di bahagian bawah halaman.
  7. Masukkan kata laluan korang dan klik pada butang “Pemadam akaun”.
  8. Akaun korang sekarang telah dipadamkan.

Video

Secara kesimpulannya, memadamkan akaun Twitter bukanlah suatu tindakan yang boleh dipulihkan dengan mudah, oleh itu pastikan korang telah membuat keputusan yang tepat sebelum melakukannya.

Sebelum memadamkan akaun Twitter, pastikan korang telah menyimpan semua data penting korang seperti gambar dan video.

Korang boleh memadamkan akaun korang dengan mengikuti cara padam akaun twitter diatas.

Ingatlah bahawa sekiranya korang berubah fikiran dan ingin memulihkan akaun Twitter korang, korang hanya mempunyai 30 hari untuk melakukannya sebelum akaun dihapuskan secara kekal.

Terakhir, pastikan korang memahami semua risiko dan akibat dari tindakan memadamkan akaun Twitter sebelum membuat keputusan.

Originally posted 2023-04-14 10:57:30.

dzul

Hi semua! dzul here, tech geek giler gadget & teknologi. Grew up main game zaman Windows 95, skrg expert smartphone, computer, network. Hantu smartphone, tau iOS, Android, Windows Phone. Suka explore apps, features, bantu kawan setting phone. Computer? Pro hardware, software, troubleshoot, customize gaming rig, upgrade PC. Network? Wi-Fi setup, troubleshooting, optimize performance. Ada masalah teknologi? Just tanya aku, let's geek out together! 😎

    Artikel Terkait