Cara Buat Full Settlement AEON Credit

Maul February 28, 2024

Cara Buat Full Settlement AEON boleh dilakukan dengan cepat dan mudah, iaitu dengan datang ke kaunter terdekat dan bilangkan yang bahawa anda mahu penyelesaian penuh pembiayaan lebih awal.

Artikel ini akan membincangkan cara untuk membuat full settlement dengan AEON Credit.

Sekiranya anda mempunyai hutang dengan AEON Credit, mengambil langkah untuk membuat full settlement boleh membantu anda mengurangkan bebanan kewangan dan menyelesaikan hutang anda dengan lebih cepat.

Dalam artikel ini, kami akan memberikan panduan langkah demi langkah tentang bagaimana anda boleh membuat full settlement AEON Credit dengan mudah. Jadi, teruskan membaca untuk mendapatkan maklumat lanjut!

Cara Buat Full Settlement AEON Credit

Kaunter AEON Credit Service
Kaunter AEON Credit Service

Sila ikuti langkah-langkah cara buat full settlement AEON Credit dan check full settlement AEON credit:

  • Kunjungi kaunter AEON yang terdekat atau anda
  • Beritahu pegawai AEON yang anda mahu penyelesaian penuh pembiayaan lebih awal.
  • Ikut Arahan pegawai AEON sehingga berjaya
  • Selesai

Sebelum itu, pastikan untuk memeriksa baki akaun terkini Anda jika Anda memiliki tunggakan AEON Credit atau pinjaman motosikal.

Kiraan Rabat Full Settlement Credit

Jika anda membuat pembayaran balik terlebih dahulu ke atas kredit AEON, anda layak menerima yuran Perjanjian Jualan Kredit diskaun. Saiz sekeping dikira menggunakan formula berikut.

Rabat: RP x (RP + 1) / OP x (OP + 1)

Nota:

  • RP: Sisa tempoh (jumlah bulan), dari titik awal pelunasan hingga tanggal pelunasan awal
  • OP: Tempoh asal (jumlah bulan) yang ditetapkan dalam perjanjian ini

Video

Jika anda masih keliru tentang cara kira full settlement AEON Credit, silah tonton video ini https://youtu.be/InY5dWyTYQ8

FAQ

Apa yang perlu dilakukan jika terdapat perubahan pada kontrak saya?

Anda mempunyai tanggungjawab untuk memberitahu kami apabila perubahan pada maklumat hubungan anda berlaku, untuk memastikan semua surat-menyurat diterima tepat pada masanya.

Bagaimana jika saya gagal menunaikan tanggung jawab saya?

Jika anda tidak dapat memenuhi kewajipan pembayaran anda tepat pada masanya, akibat berikut akan dikenakan pada caj pembayaran lewat. Caj lewat bayar AEON credit yang tidak dibuat tepat pada masanya adalah 5% setahun dari jumlah ansuran yang perlu dibayar semasa tempoh kemudahan.

Bagaimana jika saya mengalami kesulitan bayar?

Anda mesti menghubungi AEON dengan kadar segera bagi membincangkan cara-cara pembayaran yang diterima. Sebelum pinjam juga anda harus hitung AEON credit full settlement calculator

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Leave a comment

    Artikel Terkait