10 App yang Boleh Tengok Movie dengan Kawan Terbaik 2024

SOSO March 11, 2024

Adakah anda sedang mencari app yang boleh tengok movie dengan kawan tanpa mengambil berat tentang jarak jauh atau situasi? Jangan risau, terdapat banyak apl yang membolehkan anda menonton video bersama rakan anda dalam talian.

Menggunakan aplikasi yang sesuai, anda boleh menjalankan sesi tontonan bersama dengan rakan-rakan anda seolah-olah anda semua berada di satu tempat.

Aplikasi ini membolehkan anda menonton video daripada platform penstriman seperti YouTube, Netflix atau fail yang disimpan pada peranti anda.

Mari kita lihat senaraiapp yang boleh tengok movie dengan kawan yang boleh anda gunakan.

1. Netflix Party

10 App yang Boleh Tengok Movie dengan Kawan Terbaik 2024 1
Netflix Party

Ini adalah pelanjutan penyemak imbas untuk Netflix yang membolehkan anda menonton filem dan rancangan TV dengan rakan anda. Anda juga boleh berbual dengan rakan anda sambil menikmati filem yang sedang dimainkan.

2. Kast

10 App yang Boleh Tengok Movie dengan Kawan Terbaik 2024 2
Kast

Apl ini membolehkan anda berkongsi skrin anda dan menonton filem atau rancangan TV bersama-sama dengan rakan atau orang tersayang anda.

Aplikasi ini tersedia untuk pengguna Android dan iOs dan juga boleh digunakan pada laptop dan komputer.

Hampir sama seperti Netflix Party, kast juga menyediakan mikrofon supaya anda boleh berbual dengan rakan-rakan anda untuk membina suasana yang menyenangkan.

3. Scener

10 App yang Boleh Tengok Movie dengan Kawan Terbaik 2024 3
Scener

Aplikasi ini bertujuan untuk membolehkan anda menonton video bersama-sama dengan sehingga 10 rakan anda dan mempunyai fungsi sembang langsung untuk anda berbual semasa menonton.

Scener juga mempunyai beberapa fungsi yang menarik, seperti dapat menambah reaksi terhadap apa yang sedang ditonton, mempunyai senarai pilihan untuk ditonton bersama, dan banyak lagi.

Scener menyokong pelbagai platform penstriman seperti Netflix, HBO, Hulu, Amazon Prime Video dan banyak lagi.

4. Watch2Gether

10 App yang Boleh Tengok Movie dengan Kawan Terbaik 2024 4
Watch2Gether

Aplikasi ini membolehkan anda dan rakan anda menonton video daripada platform yang berbeza seperti YouTube, Vimeo, Dailymotion, Twitch dan banyak lagi.

Anda juga boleh membuat senarai main untuk menonton dan menjemput rakan anda untuk menonton bersama.

Seperti kebanyakan apl lain, Watch2Gether juga mempunyai perbualan teks atau fungsi perbualan suara untuk bersembang dengan rakan anda.

Selain itu, anda juga boleh menggunakan fungsi kamera web untuk berbual secara bersemuka dengan rakan anda semasa menonton.

5. Rave

10 App yang Boleh Tengok Movie dengan Kawan Terbaik 2024 5
Rave

Rave adalah aplikasi mudah alih yang membolehkan pengguna menonton video dan mendengar muzik dengan rakan mereka dalam talian.

Aplikasi ini boleh digunakan untuk menyambungkan Netflix, YouTube, Vimeo, Reddit dan banyak lagi akaun, dan menonton video dengan rakan anda pada masa yang sama.

Rave juga membolehkan anda menukar video menjadi sesi karaoke dengan menambah teks dan membolehkan rakan anda menyanyi bersama.

6. Turnip: Livestream & Watch Party

10 App yang Boleh Tengok Movie dengan Kawan Terbaik 2024 6
Turnip: Livestream & Watch Party

Aplikasi ini membolehkan anda menonton video dari platform seperti YouTube, Twitch, Facebook, dan banyak lagi yang hanya tersedia dalam aplikasi mudah alih.

Seperti kebanyakan apl lain, ia mempunyai fungsi perbualan untuk anda bersembang semasa menonton. Anda boleh menggunakan perbualan teks atau perbualan suara untuk berbual dengan rakan anda.

Satu lagi ciri apl ini ialah anda boleh menetapkan masa mula dan tamat sesi tontonan anda dan menetapkan video yang ingin anda tonton bersama rakan anda.

7. Discord

10 App yang Boleh Tengok Movie dengan Kawan Terbaik 2024 7
Discord

Discord adalah platform komunikasi dalam talian yang membolehkan pengguna berkomunikasi dan berinteraksi dengan rakan-rakan mereka.

Discord mempunyai banyak fungsi berguna untuk komunikasi seperti perbualan suara, perbualan teks, panggilan video dan menonton video.

Go Live ialah ciri yang disediakan oleh discord untuk pengguna menyiarkan permainan, video atau apa sahaja yang sedang dilakukan pada skrin komputer mereka kepada ahli pada pelayan mereka.

Ahli di pelayan juga boleh berbual sambil menonton aktiviti yang disiarkan.

8. Hearo: Watch Movie Together

10 App yang Boleh Tengok Movie dengan Kawan Terbaik 2024 8
Hearo: Watch Movie Together

Aplikasi ini membolehkan anda menonton video daripada fail yang disimpan pada peranti anda atau daripada platform seperti YouTube, Vimeo dan banyak lagi.

Anda boleh menjemput rakan anda untuk menyertai sesi tontonan dan boleh berbual sambil menonton.

Terdapat ciri untuk menggunakan fungsi kamera web untuk berbual secara bersemuka dengan rakan anda semasa menonton dan membina suasana yang menyenangkan.

9. Zoom

10 App yang Boleh Tengok Movie dengan Kawan Terbaik 2024 9
Zoom

Anda pasti sering mendengar aplikasi ini, aplikasi yang digunakan secara meluas semasa pandemik mempunyai kewujudan sehingga kini.

Walaupun Zoom bukan apl khusus untuk menonton filem, anda boleh menggunakannya untuk berkongsi skrin anda dan menonton filem bersama rakan anda.

10. Disney+

10 App yang Boleh Tengok Movie dengan Kawan Terbaik 2024 10
Disney+

Disney+ ialah aplikasi penstriman yang digunakan untuk menonton filem, siri dan banyak rancangan lain.

Disney+ juga menyediakan ciri yang membolehkan anda menonton filem dan rancangan TV dari seluruh dunia bersama-sama dengan rakan-rakan anda, ciri ini dipanggil GroupWatch yang boleh anda nikmati dengan menonton dan melanggan Disney+.

Kesimpulannya, terdapat banyak app yang boleh tengok movie dengan kawan anda.

Setiap aplikasi mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri, anda boleh memilih aplikasi yang sesuai dengan keperluan anda.

Anda boleh menggunakan aplikasi ini untuk terus berhubung dengan rakan anda dan menikmati pengalaman tontonan yang berbeza dan menyeronokkan bersama-sama!

dzul

Hi semua! dzul here, tech geek giler gadget & teknologi. Grew up main game zaman Windows 95, skrg expert smartphone, computer, network. Hantu smartphone, tau iOS, Android, Windows Phone. Suka explore apps, features, bantu kawan setting phone. Computer? Pro hardware, software, troubleshoot, customize gaming rig, upgrade PC. Network? Wi-Fi setup, troubleshooting, optimize performance. Ada masalah teknologi? Just tanya aku, let's geek out together! 😎

    Leave a comment

    Artikel Terkait