Cara Delete Favourite Transfer Maybank2u Dengan Mudah

Maul November 16, 2023

Cara delete favourite transfer maybank2u boleh dilakukan dengan mudah, baca artikel secara penuh supaya anda faham cara delete favourite transfer maybank2u!

Hey, selamat datang kepada semua pembaca setia blog kita! Pernah tak anda mengalami masalah di mana akaun Maybank2u anda penuh dengan favourite transfer lama yang sudah tidak diperlukan lagi?

Jangan risau, kali ini kita akan bincangkan bagaimana cara delete favourite payee maybank2u tersebut dengan mudah dan cepat!

Untuk mereka yang masih baru menggunakan Maybank2u, favourite transfer adalah satu fungsi yang membolehkan anda menyimpan maklumat akaun bank penerima yang sering digunakan untuk tujuan pemindahan wang.

Namun, seiring berjalannya waktu, anda mungkin perlu mengemaskini atau membuang maklumat tersebut dan bertanya macam mana nak delete favourite maybank2u?

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk terus membaca artikel remove favourite maybank2u ini dan pelajari cara delete my favourite maybank2u. Mari kita mulakan!

Apa Itu Favourite Transfer Maybank2u?

Favourite transfer adalah salah satu fungsi dalam perbankan online Maybank2u yang membolehkan pengguna menyimpan maklumat akaun bank penerima yang sering digunakan untuk tujuan pemindahan wang.

Dengan menyimpan maklumat akaun tersebut sebagai favourite transfer, pengguna boleh memilih akaun penerima dengan lebih cepat dan mudah pada masa depan, tanpa perlu memasukkan maklumat akaun secara manual setiap kali hendak membuat pemindahan wang.

Contohnya, jika anda biasanya menghantar wang ke akaun bank ibu bapa atau pasangan, anda boleh menyimpan maklumat akaun mereka sebagai favourite transfer.

Dengan begitu, pada masa hadapan, anda hanya perlu memilih akaun mereka dari senarai favourite transfer yang telah disimpan sebelum ini, dan tidak perlu lagi memasukkan maklumat akaun secara manual.

Favourite transfer ini sangat berguna bagi pengguna Maybank2u yang kerap membuat transaksi wang dalam jumlah yang sama atau ke akaun bank yang sama.

Namun, pengguna perlu mengemaskini senarai favourite transfer mereka dari semasa ke semasa bagi memastikan maklumat akaun penerima yang disimpan masih sah dan terkini.

Cara Delete favourite Transfer Maybank2u

Apabila korang nak tahu cara delete favourite transfer maybank2u, sila baca langkah berikut dengan cermat:

  • Buka aplikasi Maybank2u atau korang boleh layari laman web Maybank2u pada https://www.maybank2u.com.my/
  • Log masuk menggunakan akaun anda
  • Klik pada Pay & Transfer
  • Kemudian pilih Transfer dan Other Account
  • Scroll kebawah sehingga anda menjumpai Favourite
  • Pilih pada akaun yang nak korang remove/delete & klik titik tiga
Klik Titik Tiga
Klik Titik Tiga
  • Klik Remove Favourite
Klik Remove Favourite
Klik Remove Favourite
  • Selepas tu, akan terkeluata satu pop up, klik Button Remove
Tekan Butang Remove Lagi
Tekan Butang Remove Lagi
  • Selesai

Nah, begitulah cara delete favourite transfer Maybank2u dengan mudah.

Sekarang anda sudah tahu cara untuk menguruskan senarai favourite transfer anda dengan mudah dan menjimatkan masa.

Ingatlah untuk mengemaskini maklumat akaun penerima anda dari semasa ke semasa bagi memastikan transaksi wang anda berjalan dengan lancar.

Jangan lupa juga untuk berkongsi artikel ini dengan rakan-rakan anda yang memerlukan panduan ini.

Terima kasih kerana membaca artikel ini dan semoga bermanfaat untuk anda semua. Sampai jumpa di artikel seterusnya!

Originally posted 2023-04-15 16:42:03.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Artikel Terkait