3 Cara Tukar Nombor Telefon Maybank Mudah dan Cepat 2024

SOSO Februari 5, 2024

Korang pernah tak terfikir macam mana cara tukar nombor telefon Maybank korang? Jangan risau, Maybank ada beberapa cara yang mudah dan cepat untuk korang menukar nombor telefon korang.

Nak tahu cara-cara tu? Jom kita teruskan bacaan ni!

Dalam era digital ini, perkhidmatan perbankan mudah alih menjadi semakin popular di kalangan pengguna.

Maybank sebagai salah satu bank terkemuka di Malaysia menyediakan pelbagai perkhidmatan atas talian, termasuk kemudahan untuk menukar nombor telefon bagi penggunaan perbankan mudah alih.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi tiga cara yang berbeza untuk menukar nombor telefon TAC Maybank iaitu melalui ATM Maybank2u, di kaunter cawangan Maybank, dan secara atas talian melalui Maybank2u.

1. Cara Tukar Nombor Telefon TAC Maybank2u ATM

3 Cara Tukar Nombor Telefon Maybank Mudah dan Cepat 2024 1
Tukar Nombor Telefon Maybank2u ATM

Berikut ialah cara tukar nombor telefon Maybank korang melalui ATM yang perlu korang ikuti:

  1. Lawati mana-mana mesin ATM Maybank2u terdekat.
  2. Masukkan kad ATM Maybank anda dan masukkan nombor PIN anda.
  3. Pilih menu “Maybank2u/Phone Banking/ATM” di skrin mesin ATM.
  4. Masukkan nombor telefon baru yang ingin anda daftarkan.
  5. Sahkan nombor telefon baru yang dimasukkan.
  6. Simpan resit yang diberikan sebagai bukti pengemaskinian.

2. Cara Tukar Nombor Telefon Maybank di Bank

3 Cara Tukar Nombor Telefon Maybank Mudah dan Cepat 2024 2
Tukar Nombor Telefon Maybank di Bank

Berikut ialah cara tukar nombor telefon Maybank korang melalui Bank yang perlu korang ikuti:

  1. Lawati cawangan Maybank terdekat.
  2. Ambil nombor giliran jika perlu.
  3. Beritahu petugas di kaunter bahawa anda ingin menukar nombor telefon TAC.
  4. Berikan maklumat peribadi anda seperti nama, nombor akaun, dan nombor telefon baru yang ingin didaftarkan.
  5. Petugas akan memproses permohonan anda dan memberikan pengesahan pengemaskinian.

3. Cara Tukar Nombor TAC Maybank Online

3 Cara Tukar Nombor Telefon Maybank Mudah dan Cepat 2024 3
Tukar Nombor TAC Maybank Online

Berikut ialah cara tukar nombor telefon Maybank korang secara online yang perlu korang ikuti:

  1. Log masuk ke laman web Maybank2u dengan menggunakan ID pengguna dan kata laluan anda.
  2. Pilih menu “Pengurusan Akaun” atau “Profil Saya” di laman web.
  3. Cari pilihan “Tukar Nombor Telefon TAC” atau “Kemaskini Maklumat Peribadi”.
  4. Masukkan nombor telefon baru yang ingin anda daftarkan.
  5. Sahkan nombor telefon baru dengan menggunakan kod pengesahan yang akan dihantar melalui SMS atau aplikasi Maybank2u.
  6. Simpan pengesahan pengemaskinian sebagai rujukan.

Video

Kesimpulannya, terdapat beberapa cara mudah untuk menukar nombor telefon Maybank mengikut keperluan dan keselesaan korang.

Korang boleh menggunakan Maybank2u untuk tukar nombor telefon secara online, melalui mesin ATM Maybank2u, atau dengan pergi ke kaunter cawangan Maybank.

Dalam semua cara ini, pastikan korang mengikuti langkah-langkah yang diberikan untuk menjayakan proses penukaran nombor telefon.

Dengan menukar nombor telefon Maybank, korang akan dapat menguruskan akaun perbankan dengan lebih lancar dan memastikan keselamatan transaksi korang.

Jadi, jangan ragu-ragu untuk menukar nombor telefon Maybank korang jika diperlukan!

Originally posted 2023-05-18 17:56:49.

dzul

Hi semua! dzul here, tech geek giler gadget & teknologi. Grew up main game zaman Windows 95, skrg expert smartphone, computer, network. Hantu smartphone, tau iOS, Android, Windows Phone. Suka explore apps, features, bantu kawan setting phone. Computer? Pro hardware, software, troubleshoot, customize gaming rig, upgrade PC. Network? Wi-Fi setup, troubleshooting, optimize performance. Ada masalah teknologi? Just tanya aku, let's geek out together! 😎

    Artikel Terkait