2 Cara Lajukan Internet Yes Guna APN dengan Mudah

Maul Disember 16, 2023

Cara Lajukan Internet Yes senang je dilakukan, baca artikel ni sampai penuh supaya korang faham Cara Lajukan Internet Yes dengan betul!

Hi! Artikel ini akan membawa kita ke dunia internet yang semakin penting dalam kehidupan kita sehari-hari.

Apa yang kita inginkan? Internet yang pantas dan lancar tanpa halangan, bukan? Maka, mari kita bincangkan cara untuk “Lajukan Internet Yes”!

Kita semua tahu bahawa internet boleh menjadi sedikit menjengkelkan apabila internet yes slow macam siput.

Tiba-tiba, muat turun yang sepatutnya mengambil beberapa saat berubah menjadi makan waktu berjam-jam, semasa dilakukan speed test yes 4G memanglah macam siput.

Betul tak? Jadi, apa yang boleh kita lakukan untuk mengatasi masalah ini dan membuat internet kita berlari seperti kilat?

Jangan risau, kawan-kawan! Artikel ini akan membawa anda melalui beberapa petua dan langkah mudah yang boleh anda ambil untuk meningkatkan kelajuan internet anda dengan perkhidmatan dari Yes.

Terbaiknya lagi, semua petua ini disusun dalam bentuk percakapan santai supaya lebih mudah difahami dan diikuti.

Jadi, jangan berlengah lagi! Marilah kita bersiap-siap untuk membuka pintu menuju internet yang lebih pantas dan merasai perbezaan yang luar biasa dengan tips-tips yang akan kita kongsikan dalam artikel ini.

Ayo, kita “Lajukan Internet Yes” bersama-sama!

Cara Lajukan Internet Yes guna APN Android

Apabila korang menggunakan telefon bimbit android, sila ikuti cara lajukan internet Yes berikut ni:

Cara Lajukan Internet Umobile
Cara Lajukan Internet Yes 4G
  • Korang pergi ke Settings
  • Pilih SIM Cards & Mobile Network
  • Kemudian pilih Acces Point Name
  • Selepas tu korang mesti tambah Yes APN macam ni:
Name:Yes 4G
APN:yesnet
Proxy:Not set
Port:Not set
Username:Not set
Password:Not set
Server:Not set
MMSC:Not set
MMS proxy:Not set
MMS port:8080
MCC:502
MNC:152
Authentication type:PAP
APN type:default
APN protocol:IPv4
APN roaming protocol:IPv4
Enable/disable APN:APN Enabled
Bearer:Unspecified
MVNO type:None
MVNO Value:Not set

Selepas tu korang tinggal tekan Save/Ok kemudian restart semula telefon bimbit korang!

Cara Lajukan Internet Yes guna APN iPhone

Apabila korang menggunakan telefon bimbit iPhone, sila ikuti cara lajukan internet Yes berikut ni:

  • Korang pergi ke Settings
  • Pilih Cellular > Cellular Data
  • Kemudian pilih Acces Point Name
  • Selepas tu korang mesti tambah Yes APN macam ni:
APN:yesnet
Username:blank
Password:blank

LTE Setup (Optional)

APN:Blank
Username:Blank
Password:Blank

MMS

APN:
yesnet
Username:blank
Password:blank
MMSC:blank
MMS proxy:blank
MMS Message Size:1048576
MMS UA Prof URL:blank

Selepas tu korang tinggal tekan Save/Ok kemudian restart semula telefon bimbit korang!

Jadi, itulah beberapa cara mudah untuk “Lajukan Internet Yes” anda!

Kini anda mempunyai petua dan langkah-langkah praktikal yang boleh anda ambil untuk mengoptimalkan kelajuan internet anda dan mengatasi masalah bergerak dengan kelajuan siput.

Jangan lupa untuk mencuba satu demi satu petua yang telah kami kongsikan dan lihatlah perubahan yang luar biasa dalam pengalaman internet anda.

Ingatlah, internet yang pantas membuka peluang tanpa batas untuk belajar, bersosial, dan mencapai matlamat anda.

Sebagai penutup, mari kita terus menggabungkan pengetahuan kita dan berusaha untuk mencipta pengalaman internet yang lebih baik bukan sahaja untuk diri kita sendiri, tetapi juga untuk masyarakat secara keseluruhannya.

Jadi, ayo kita bergerak maju dan nikmati pengalaman internet yang lebih cepat dan menyeronokkan dengan “Lajukan Internet Yes”!

Terima kasih kerana membaca artikel ini. Semoga anda mendapati petua dan langkah-langkah yang dikongsi berguna dan dapat membantu meningkatkan kelajuan internet anda.

Sampai jumpa di artikel-artikel kami yang lain! Selamat menjelajah dunia maya yang lebih pantas dan lancar dengan Yes!

Originally posted 2023-06-15 11:47:49.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Artikel Terkait