Cara Tukar Limit MAE Maybank Malaysia (Mudah & Cepat)

Maul Januari 2, 2024

Cara tukar limit MAE Maybank boleh dilakukan dengan mudah, anda dapat melakukan melalui web Maybank2u seperti dibawah ini.

Artikel ini akan membincangkan tentang cara untuk tukar limit MAE Maybank. MAE atau Maybank Anytime Everyone adalah aplikasi perbankan digital yang menawarkan banyak kemudahan kepada penggunanya.

Dalam aplikasi MAE, anda boleh menetapkan had pengeluaran harian untuk memastikan kewangan anda berada di dalam kawalan.

Artikel ini akan membantu anda untuk memahami bagaimana untuk menukar had pengeluaran harian anda di aplikasi MAE Maybank supaya anda dapat menguruskan kewangan anda dengan lebih baik. Mari kita mulakan!

Kelebihan MAE Maybank

Pada masa kini, urusan rakyat menjadi lebih mudah oleh teknologi.

Ini juga berlaku dalam hal-hal perbankan, di mana bank-bank cuba untuk meningkatkan teknologi mereka untuk memanjakan pengguna mereka dengan lebih baik seperti yang dilakukan oleh MAE Maybank.

Berikut merupakan beberapa kelebihan yang bisa anda dapatkan saat anda menggunakan MAE Maybank:

  • Mudah untuk digunakan
  • Boleh hantar dan terima uang dengan cepat
  • Terdapat jejak setiap sejarah transaksi
  • Saat transaksi dilakukan, disahkan melalui secure2u
  • Boleh tubuhkan tabung untuk simpanan
  • Jejak perbelanjaan dengan Expenses
  • Boleh split bill
  • Boleh pautkan kad kesetiaan
  • Kadar penukaran mata wang asing yang lebih baik dengan kad MAE

Maybank MAE Transfer Limit

Maybank MAE Transfer Limit merujuk kepada had maksimum jumlah wang yang boleh dipindahkan atau ditransfer melalui aplikasi perbankan digital MAE (Maybank Anytime Everyone) dari akaun anda ke akaun penerima setiap hari.

Had transfer ini bertujuan untuk memastikan keselamatan dan keamanan transaksi wang anda serta melindungi akaun anda dari aktiviti-aktiviti yang mencurigakan seperti penipuan atau penggunaan akaun secara tidak sah.

Anda boleh menetapkan had transfer melalui aplikasi MAE Maybank dengan mudah dan memastikan bahawa transaksi wang anda dijaga dengan teliti.

Untuk makluman anda, akaun MAE adalah e-wallet yang mempunyai sekatan tertentu untuk membuat transaksi, yang dijelaskan seperti berikut:

  1. Baki maksimum tidak melebihi RM4,999.99 dalam satu- satu masa.
  2. Had maksimum transaksi RM2,999.99 untuk setiap transaksi.
  3. Had maksimum transaksi bulanan di bawah RM 5,000.00
  4. Amaun transaksi terkumpul maksimum RM60,000.00 bagi setiap tahun kalender.

Jika anda mempunyai Kad Debit MAE, jumlah pemindahan maksimum yang dibenarkan ialah RM10,000.00 setiap transaksi, RM10,000.00 sebulan dan RM120,000.00 setahun.

Walau bagaimanapun, sebagai pelanggan anda mempunyai peluang untuk meningkatkan had transaksi dengan aktif menggunakan kemudahan kad debit MAE.

  1. Baki maksimum tidak melebihi RM10,000 dalam satu- satu masa.
  2. Had maksimum transaksi tidak melebihi RM5,000 untuk setiap transaksi.
  3. Had maksimum transaksi bulanan di bawah RM 10,000.00.
  4. Amaun transaksi terkumpul maksimum RM120,000.00 bagi setiap tahun.

Oleh itu, untuk mendapatkan had transaksi yang lebih tinggi, anda boleh memohon kad debit MAE (sila mohon pada bulan berikutnya selepas akses dibuka semula).

Cara Tukar Limit MAE Maybank

Had pemindahan dari MAE Maybank boleh ditukar mengikut kehendak Anda. Cara tukar limit MAE Maybank hanya boleh dilakukan pada laman web Maybank2u sahaja, tak boleh guna Apps Maybank2u.

Sila ikuti langkah-langkah cara tukar limit MAE Maybank berikut:

Cara Tukar Limit MAE Maybank
Cara Tukar Limit MAE Maybank
  • Pilih Transfer Limit
  • Selepas tu Pilih dan set limit sesuka anda 3rd Party Transfer/Interbank Giro Transfer/Instant Interbank Transfer/Foreign Telegraphic Transfer
  • Setelah selesai Klik Save Changes
Cara Tukar Limit MAE Maybank
Cara Tukar Limit MAE Maybank
  • Kemudian Reques TAC untuk menyelesaikan transaksi
  • Tekan Confirm
Cara Tukar Limit MAEMaybank
Cara Tukar Limit MAEMaybank
  • Selesai

FAQ

Macam mana saya boleh dapat kad fizika MAE Maybank?

Ikuti langkah berikut:
– Login MAE App
– Pilih Maybank2u
– Pilih MAE account
– Klik pada Elevate your MAE App experience with the MAE card
– Anda akan diminta untuk mengisi alamat bagi penerimaan kad dan kad akan dihantar dalam tempoh masa 5 hari bekerja.

Adakah Kad MAE dikenakan caj?

Setelah anda berjaya melakukan permohonan kad Debit MAE anda akan dikenakan caj tahunan RM8.00

Bolehkan Bayar Bil Air Guna MAE?

Boleh, MAE Maybank boleh buat bayaran bil air secara online

Video

lihat video ini supaya tidak keliru

Sekiranya anda ingin menguruskan kewangan anda dengan lebih cekap dan efektif, tukar limit pengeluaran harian pada web MAE Maybank adalah satu langkah yang bijak.

Dengan mengikuti langkah-langkah cara tukar limit MAE Maybank yang disediakan dalam artikel ini, anda kini sudah mempunyai pengetahuan yang mencukupi untuk melakukan proses maybank mae transfer limit change dengan mudah.

Jangan lupa untuk menguruskan kewangan anda dengan baik dan terus memantau penggunaan wang anda secara berhemat dan bijak. Semoga artikel ini memberi manfaat kepada anda.

Originally posted 2023-02-24 12:57:07.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Leave a Comment

    Artikel Terkait