3 Cara Cek Baki Unifi Mobile Mudah dan Cepat 2023

SOSO Januari 23, 2024

Korang mesti pernah rasa tertanya-tanya kan macam mana nak cara cek baki Unifi Mobile? Jangan risau, sebab kali ni saya nak kongsikan dengan korang cara-cara yang boleh korang guna untuk check baki Unifi Mobile dengan mudah.

Jadi, kalau korang pengguna Unifi Mobile dan seringkali terlepas pandang baki, pastikan korang baca artikel ni sampai habis ya!

Cara untuk mengetahui baki Unifi Mobile mereka kini lebih mudah dan cepat melalui beberapa kaedah seperti aplikasi MyUnifi, kod panggilan dan laman web.

Dalam artikel ini, kami akan membincangkan cara cek baki Unifi Mobile korang melalui ketiga-tiga kaedah tersebut.

Sebelum itu, pastikan korang mempunyai akses kepada akaun Unifi Mobile korang dan memahami jenis pakej yang korang langgan.

Jadi, mari kita teruskan pembahasan tentang cara-cara untuk memeriksa baki Unifi Mobile dengan mudah.

Cara Cek Baki Unifi Mobile melalui Aplikasi MyUnifi

3 Cara Cek Baki Unifi Mobile Mudah dan Cepat 2023 1
Cek Baki Unifi Mobile melalui Aplikasi MyUnifi

Untuk cek baki Unifi Mobile, ikut langkah-langkah mudah di bawah ni:

  1. Download dan buka aplikasi MyUnifi di telefon pintar korang.
  2. Masuk ke akaun korang dengan menggunakan ID dan kata laluan Unifi korang.
  3. Selepas login, pilih akaun Unifi Mobile.
  4. Pada halaman utama, korang akan dapat melihat baki data dan baki kuota lain-lain yang masih ada.
  5. Jika korang ingin melihat butiran yang lebih terperinci tentang penggunaan data, klik pada butang “Lihat Semua” di bawah baki data.
  6. Di sana, korang boleh melihat butiran seperti penggunaan data harian, mingguan dan bulanan.

Cara Cek Baki Unifi Mobile melalui Kod Panggilan

3 Cara Cek Baki Unifi Mobile Mudah dan Cepat 2023 2
Cek Baki Unifi Mobile melalui Kod Panggilan

Untuk cek baki Unifi Mobile melalui kod panggilan, korang boleh ikut langkah-langkah berikut ni:

  1. Dail nombor *118# pada telefon korang.
  2. Pilih menu “Unifi Mobile”.
  3. Pilih menu “Check Balance”.
  4. Korang akan dapat maklumat mengenai baki data, panggilan dan SMS korang.
  5. Selesai!

Cara Cek Baki Unifi Mobile melalui Laman Web

3 Cara Cek Baki Unifi Mobile Mudah dan Cepat 2023 3
Cek Baki Unifi Mobile melalui Laman Web

Untuk cek baki Unifi Mobile melalui laman web, ikuti langkah-langkah berikut:

  1. Buka laman web unifi.
  2. Klik pada butang “Log Masuk” di sudut kanan atas laman web.
  3. Masukkan nombor telefon dan kata laluan akaun Unifi Mobile anda.
  4. Klik pada butang “Log Masuk”.
  5. Selepas berjaya log masuk, klik pada butang “Baki” yang terdapat di bahagian atas laman web.
  6. Anda boleh melihat baki anda serta butiran lain seperti tarikh tamat tempoh, pakej data dan lain-lain.

Pastikan anda sentiasa memeriksa baki Unifi Mobile anda untuk mengelakkan daripada melanggar had kuota dan memastikan akaun anda sentiasa aktif.

Video

Dengan kemudahan cara cek baki Unifi Mobile, pengguna Unifi Mobile dapat memantau dulang mereka dengan mudah dan menguruskan penggunaannya.

Melalui aplikasi MyUnifi, pengguna boleh melakukan semakan baki dan juga menguruskan pelan langganan mereka.

Selain itu, pengguna juga boleh menggunakan kod panggilan atau laman web untuk memeriksa baki mereka dengan mudah.

Adalah sangat penting bagi pengguna untuk memantau baki mereka untuk menguruskan penggunaannya dan mengelakkan daripada terdedah kepada caj yang tidak diingini.

Dengan pengetahuan tentang cara menyemak dulang Unifi Mobile, pengguna akan dapat menguruskan penggunaan telefon pintar mereka dengan lebih berkesan.

Originally posted 2023-04-12 12:19:19.

dzul

Hi semua! dzul here, tech geek giler gadget & teknologi. Grew up main game zaman Windows 95, skrg expert smartphone, computer, network. Hantu smartphone, tau iOS, Android, Windows Phone. Suka explore apps, features, bantu kawan setting phone. Computer? Pro hardware, software, troubleshoot, customize gaming rig, upgrade PC. Network? Wi-Fi setup, troubleshooting, optimize performance. Ada masalah teknologi? Just tanya aku, let's geek out together! 😎

    Artikel Terkait