(3 Langkah Sahaja) Cara Langgan Astro First

Maul Januari 3, 2024

Cara langgan astro first boleh dilakukan dengan mudah dan cepat, anda hanya memerlukan 3 langkah sahaja seperti yang akan dijelaskan dalam artikel ini.

Jika anda ingin menikmati pengalaman menonton filem yang lebih eksklusif dan awal dari yang lain, langganlah saluran Astro First sekarang!

Dalam artikel ini, kami akan memberikan panduan langkah demi langkah tentang cara langgan Astro First.

Jadi, jika anda ingin mengetahui bagaimana untuk menikmati tontonan filem baharu terus dari pawagam di rumah anda, teruskan membaca artikel ini.

Apa Itu Astro First?

Astro First adalah saluran televisyen eksklusif yang disediakan oleh Astro, penyedia perkhidmatan televisyen berbayar terbesar di Malaysia.

Saluran ini menawarkan tontonan filem baharu terus dari pawagam ke skrin televisyen pengguna.

Ia membolehkan pengguna untuk menikmati pengalaman menonton filem yang lebih awal dan eksklusif dari yang ditawarkan oleh saluran-saluran televisyen lain.

Pengguna yang ingin menonton filem baharu boleh melanggan saluran Astro First dan menikmati tontonan filem terkini tanpa perlu pergi ke panggung wayang.

Beza Astro First dan Astro Best

Berikut adalah perbandingan antara Astro First dan Astro Best dalam bentuk tabel:

Astro FirstAstro Best
KandunganTontonan filem baharuKoleksi drama, dokumentari, hiburan dan lain-lain
KeluaranTerkini dari pawagamTelah ditayangkan sebelumnya di saluran lain
LanggananMengikut kehendak penggunaTermasuk dalam pakej Astro
KetersediaanHanya tersedia dalam langganan tertentuTersedia dalam kebanyakan pakej Astro
BiayaPerlu bayar tambahan untuk melangganTidak memerlukan bayaran tambahan
Tarikh TayanganTayangan seringkali terhadTayangan tersedia secara berterusan
Kualiti tontonanGambar dan audio berkualiti tinggiBergantung pada kualiti produksi asal
KegunaanBagi peminat filem yang ingin menonton tontonan terkiniBagi pengguna yang ingin menonton rancangan dan tontonan yang berbeza-beza
Contoh TontonanSuicide Squad, Dune, No Time To DieVincenzo, Running Man, The Masked Singer

Harap maklumat di atas membantu.

Cara Langgan Astro First

Anda boleh langgan astro first dengan 3 langkah sajaha, berikut cara langgan astro first dengan cepat dan mudah:

  • Pergi ke channel 480
  • Pilih filem yang mahu anda tonton, kemudian tekan butang biru untuk membeli
  • Ketik arahan yang tampil di skrin TV anda dan hantar ke 32999. Lepas tu adnda akan terima SMS Pengesahan dari Astro.

Mudah sahaja cara nak beli movie astro first dengan mengikuti langkah diatas.

Cara Langgan Astro First
Cara Langgan Astro First
Cara Langgan Astro First
Cara Beli Astro First

Caj dan Harga Langgan Astro First

Untuk langgan astro first Kos tidak tinggi. Hanya RM15 untuk satu filem.

Walau bagaimanapun, berapa lama kita boleh menonton filem yang telah dibeli?

Untuk makluman, setiap pembelian filem hanya perlu diisi sekali sahaja. Setiap pembelian akan membolehkan filem ini ditayangkan di Astro First selama 48 jam tanpa henti, mengikut jadual siaran yang telah ditetapkan.

Bagi mereka yang mendapati Astro mahal dan berasa terbeban, terdapat pilihan untuk melanggan NJOI dan mengisi semula NJOI untuk menonton program yang dikehendaki sahaja.

Anda boleh belajar Cara beli Astro First njoi dalam artikel lain.

Senarai Channel Astro First

Siaran Astro first Adalah untuk filem tempatan seperti Ejen Ali The Movie, Upin Ipin Keris Siamang Tunggal, Bisik Pada Langit, Ola Bola, Rock Oo, filem Korea dan macam-macam lagi.

Peminat movie Malaysia yang tidak berkesempatan ke pawagam, boleh sahaja beli dari saluran Astro First.

Astro First Channel yang lengkap adalah seperti di bawah:

  • 478
  • 483
  • 485
  • 488
  • 489
  • 491
  • 492
  • 493

FAQ

Berapa lama tempoh boleh tonton filem selepas kami melanggan?

Seperti yang sudah dijelaskan pada cara melanggan astro first diatas, Filem boleh diulang selama 48 jam

Mengapa apabila membuka saluran 480 adakah ia tidak dijangkiti apa-apa?

Cuba tengok line jugak, pastikan line Anda OK. Lalu cuba balik2.

Line apa yang dibolehkan untuk SMS Astro?

Sila gunakan Maxis, Celcom dan Digi.

Semasa sudah Melanggan tapi tidak ada filem tayang?

Cuba tengok terus. Jika masih ada sebarang masalah, call Astro Customer Service
– General Line 03 9543 3838
– NJOI – 03 9543 8100
– IPTV – 03 9543 1543

Video

Sila lihat video ini supaya anda tidak kelitu bagaimana cara nak langgan astro first https://youtu.be/hI9e53N4BWY

Secara keseluruhannya, cara langgan Astro First sangat mudah dan memberikan anda akses kepada tontonan filem baharu terus dari pawagam ke skrin televisyen anda.

Segera ikuti panduan langkah demi langkah yang telah kami sediakan cara langgan Astro first dan nikmatilah pengalaman menonton filem yang lebih eksklusif dan awal dari yang lain di keselesaan rumah anda sendiri. Selamat menonton!

Originally posted 2023-02-25 15:20:24.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Leave a Comment

    Artikel Terkait