Cara Order Food Panda Untuk Orang Lain dengan Betul

Maul Januari 21, 2024

Cara Order Food Panda untuk Orang Lain mudah je dilakukan, baca artikel secara penuh untuk boleh fahami Cara Order Food Panda Untuk Orang Lain!

Assalamualaikum semua! Ramai orang bertanya boleh ke order foodpanda untuk orang lain? tentu saja boleh.

Hari ini saya nak kongsikan cara-cara bagaimana nak order makanan dari Food Panda untuk orang lain.

Memang seronok kan, boleh belanja kawan-kawan atau keluarga makan tanpa perlu keluar rumah.

Jadi, kalau korang masih belum tahu cara nak buat, jom kita teruskan membaca artikel ni.

Cara Order Food Panda Untuk Orang Lain

Sila ikuti langkah berikut apabila anda nak tahu cara order food panda untuk orang lain:

  • Pertama-tama, pastikan anda mempunyai akaun Food Panda. Kalau belum ada, download aplikasi Food Panda dan daftar akaun dengan emel dan nombor telefon yang betul.
Log Masuk Register
Log Masuk / Register
  • Cari kedai makanan yang ingin anda order. Pastikan pilihan makanan yang anda pilih adalah betul-betul apa yang diperlukan.
Cari Kedai Makanan
Cari Kedai Makanan
  • Pilih makanan yang anda ingin beli dan klik “Add to Cart”.
Pilih Add To Cart
Pilih Add To Cart
  • Bila anda sudah memasukkan semua makanan yang diperlukan dalam Cart, klik “Place Order”.
Pilih Place Order
Pilih Place Order
  • Pastikan maklumat penghantaran dan pembayaran betul-betul betul. Kalau nak order untuk orang lain, klik “Add New Address” dan masukkan alamat penerima makanan tu. Jangan lupa, masukkan juga nombor telefon penerima.
Pilih Add New Address dan Save
Pilih Add New Address dan Save
  • Dalam bahagian pembayaran, pilih kaedah pembayaran yang sesuai dan pastikan jumlah bayaran yang perlu dibuat betul-betul betul.
  • Setelah semuanya disettlekan, klik “Place Order”.
Pilih Place Order Lagi
Pilih Place Order Lagi
  • Anda akan menerima notifikasi yang menyatakan status order anda.
Anda akan menerima notifikasi yang menyatakan status order anda.
Anda akan menerima notifikasi yang menyatakan status order anda.
  • Tunggu sehingga makanan sampai dan berikan kepada penerima.

Itulah cara order Food Panda untuk orang lain yang mudah dan cepat. Ingatlah untuk pastikan maklumat penghantaran dan pembayaran betul-betul betul.

Tips Cara Order Food Panda Untuk Orang Lain

Jangan lupa beritahu penerima untuk tunggu makanan sampai. Takut rider kena tunggu lama, jadi eloklah pesan pada penerima supaya sedia menanti.

Oh ya, kalau nak order untuk orang lain, baguslah kalau chat dulu dengan rider. Bagitahu yang pesanan tersebut untuk kawan atau saudara.

Untuk bahagian alamat pula, pastikan masukkan dengan tepat dan betul-betul betul.

Sebab ada risiko aplikasi pilih alamat secara automatik. Jadi, kalau ada alamat penghantaran yang pernah digunakan sebelum ni, padamkan terlebih dahulu dalam aplikasi Foodpanda.

Video

Jika anda masih keliru dengan penjelasan cara order foodpanda untuk orang lain di atas, sila tonton Video ini

Jadi, itulah cara order makanan dari Food Panda untuk orang lain yang mudah dan cepat.

Ingatlah untuk pastikan maklumat penghantaran dan pembayaran betul-betul betul.

Kalau ada sebarang masalah, jangan segan-segan untuk hubungi Food Panda melalui bahagian “Help” dalam aplikasi.

Selamat mencuba dan jangan lupa kongsi artikel ni kepada kawan-kawan yang lain! Sekian, terima kasih kerana membaca artikel saya hari ini. Jumpa lagi!

Originally posted 2023-04-09 18:14:30.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Artikel Terkait