Cara Review FoodPanda dengan Betul

Maul Januari 21, 2024

Cara review foodpanda mudah je dilakukan, baca artikel ini secara penuh supaya anda boleh faham cara review foodpanda dengan betul!

Assalamualaikum semua! Hari ni kami nak kongsikan satu topik yang mesti korang semua tertunggu-tunggu, iaitu tentang cara nak buat review makanan di Foodpanda!

Sapa yang tak kenal dengan Foodpanda kan? Ni platform penghantaran makanan yang paling popular sekarang ni.

So, kami nak share dengan korang macam mana nak buat review yang menarik dan berguna untuk membantu orang lain pilih makanan di Foodpanda.

Jangan risau, tak payah jadi food blogger yang hebat-hebat pun boleh buat review yang bagus.

Okay lah, jom kita bincang sikit tentang cara-cara review Foodpanda yang best.

Cara Review FoodPanda

Anda pasti pernah pesan makanan secara online menggunakan telefon bimbit anda kan??

Setiap anda pesan makan secara online anda akan merasakan pengalaman yang berbeza, termasuk layanan yang mereka beri.

Semasa anda mendapatkan pengalaman yang baik, tentu ada rasa ingin berbagi pengalaman tersebut.

Anda boleh share pengalaman dan review anda ciri review yang ada aplikasi tersebut.

Berikut adalah Cara Review FoodPanda:

  1. Pertama sekali, korang order makanan, tunggu lah penghantaran sampai. Ni penting sebab kita kena review keseluruhan pengalaman kita dari order sampai makanan sampai kat tangan kita.
  2. Bila makanan sampai, korang kena ambil gambar makanan yang cantik dan menarik. Lepas tu, boleh bagi rating dan tulis komen yang jelas dan padat tentang rasa, harga dan servis penghantaran.
  3. Jangan lupa tambah info tambahan tentang restoran tu seperti suasana, kebersihan dan jenis-jenis makanan yang ada. Kalau korang dapat promosi-promosi yang menarik, boleh jugak share dengan orang lain.
  4. Lepas dah siap review, korang boleh publish food panda review tu kat Foodpanda untuk membantu orang lain yang nak order makanan dari restoran tu.

Tetapi jika anda lupa memberi ulasan dan akan memberikan ulasan untuk pesanan lama, anda boleh melakukan perkara berikut:

  • Buka Aplikasi Foodpanda
  • Klik Icon Profile Anda pada bahagian kiri atas
Klik Icon Profile
Klik Icon Profile
  • Lepas tu, anda boleh pilih Help Center
pilih Help Center
pilih Help Center
  • Kemudian pilih My Orders
Pilih My Orders
Pilih My Orders
  • Pilih Past Orders, kemudian klik Get Help
klik Get Help
klik Get Help
  • Selepas tu, anda boleh pilih I’d like to give feedback on my rider
pilih I'd like to give feedback on my rider
pilih I’d like to give feedback on my rider
  • Kemudian lengkapkan feedback Foodpanda anda
lengkapkan feedback
lengkapkan feedback
  • Selesaii

Tu je la langkah atau cara review foodpanda. Ingat, review tu penting sebab boleh membantu orang lain pilih makanan yang sedap dan berbaloi.

Jangan malu-malu nak share pengalaman korang dengan kawan-kawan. Selamat mencuba!

Video

Jika anda masih tidak memahami kaedah di atas, sila tonton Video berikut

Itu saja lah panduan dari kami tentang cara nak buat review makanan di Foodpanda.

Memang mudah je kan? Jangan lupa share pengalaman korang dengan kawan-kawan dan jangan malu-malu nak review makanan yang sedap-sedap.

Dengan review korang, boleh membantu orang lain pilih makanan yang terbaik.

Oh ya, satu lagi tip dari kami. Kalau korang sering order makanan dari Foodpanda, korang boleh cuba Foodpanda Pink untuk dapatkan lebih banyak promosi dan tawaran eksklusif. Memang jimat lah.

Okay lah, sampai di sini sahaja panduan dari kami. Jangan lupa teruskan support dan follow kami untuk dapatkan lagi tips-tips berguna.

Terima kasih kerana membaca! Salam sayang dari kami.

Originally posted 2023-04-10 06:54:50.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Artikel Terkait