Cara Semak Baki Akaun RHB Online dengan Cepat & Mudah

Maul Februari 5, 2024

Cara Semak Baki Akaun RHB Online mudah sangat dilakukan, baca artikel ini sampai penuh supaya korang boleh lakukan dengan cepat & mudah!

Kawan-kawan, korang pernah tak rasa malas nak pegi bank semak baki akaun? Eh, jangan risau! Sekarang ni, kita boleh semak baki akaun RHB online je.

Seriously, senang gila! So, aku nak share dengan korang cara-cara semak baki akaun RHB online ni. Jom layan!

Apa Itu Akaun RHB Online?

Bro, akaun RHB online tu apa ya? Ok, jom aku jelaskan. Akaun RHB online ni macam akaun bank biasa, tapi bezanya, kita boleh akses dan urus semua transaksi secara online je. Macam senang gila, bro!

Jadi, bayangkan korang tak payah lagi nak pergi bank beratur panjang, buat transaksi. Semua boleh buat melalui akaun RHB online ni. Contohnya, korang boleh semak baki akaun, transfer duit ke akaun lain, bayar bil dan banyak lagi.

Serius, bro, aku pun guna akaun RHB online ni sebab praktikal sangat. Tak payah dah nak rush-rush pergi bank, lepas tu tunggu giliran. Semua urusan boleh settle online je, dalam keselesaan rumah atau mana-mana je.

Tapi bro, jangan lupa untuk daftar dulu akaun RHB online tu. Korang boleh pergi ke cawangan RHB terdekat atau daftar melalui laman web dia. Lepas tu, korang akan dapat username dan password untuk login ke akaun RHB online tu.

So, lepas korang dah daftar dan login, korang boleh buat macam-macam urusan banking online. Tak susah pun, bro. Senang je nak handle.

Jadi, kalau korang malas nak ke bank dan nak buat urusan perbankan dengan lebih praktikal, aku suggest korang cuba akaun RHB online ni. Trust me, bro, korang akan rasa hidup jadi lebih senang!

Cara Semak Baki Akaun RHB Online via Website

Berikut ni, kami kongsikan cara check baki akaun RHB bank dengan mudah menggunakan website RHB, sila ikuti langkah berikut dengan betul!

 • Layari laman web RHB di sini
 • Selepas masuk laman web, log masuk dengan masukkan username dan password korang
Log Masuk
Log Masuk guna akaun korang
 • Kemudian klik menu My Account
 • selepas tu klik Account Balance
 • kemudian maklumat akan dipaparkan merangkumi jumlah baki, nombor akaun, tarikh dan lain sebagainya
Paparan Baki
Paparan Baki

Cara Semak Baki Akaun RHB Online guna Aplikasi

Apabila korang dah punya aplikasi RHB online yang korang muat turun kat Play Store atau App Store, korang boleh ikuti cara semak baki akaun rhb berikut ni.

Cara Semak Baki Akaun RHB Online guna aplikasi
Cara Semak Baki Akaun RHB Online guna aplikasi
 • Muat turun aplikasi RHB Now kat Play Store atau App Store
 • Sekarang buka aplikasi tu
 • Masukkan Username dan Password
 • Selepas masuk, pilih My Account kemudian Account Balance
 • Tunggu kejap, kemudian maklumat akan dipaparkan merangkumi jumlah baki, tarikh dan lain sebagainya, cara ini juga berlaku untuk semak no akaun rhb bank

Jadi, korang dah tahu cara semak baki akaun RHB online ni. Senang je, kan? Makin hari, dunia semakin digital, bro.

Semua urusan pun boleh buat secara online. Boleh save masa, tenaga, dan tak payah nak pening-pening lagi fikir nak pergi bank.

Dengan akaun RHB online, korang boleh semak baki akaun korang dengan mudah, anytime, anywhere. Nak transfer duit ke akaun lain pun senang je.

Bayar bil? Boleh je buat melalui akaun online tu. Tak payah nak risau lagi tengah malam takde tempat nak bayar bil.

So, korang dah takde alasan lagi untuk malas semak baki akaun. Dalam genggaman je, boleh buat semua tu. Aku pun dah lama guna akaun RHB online ni, memang membantu banyak.

Jadi, jom lah kita embrace teknologi ni, bro. Semua urusan perbankan pun boleh jadi lebih mudah. Jangan takut nak mencuba dan explore cara-cara baru ni. Trust me, korang takkan menyesal!

Selamat mencuba cara semak baki akaun RHB online, bro! Ingat, hidup jadi senang, tak payah pening-pening lagi.

Originally posted 2023-05-18 16:37:08.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

  Artikel Terkait