Cara Beli Tiket Bola Online di Tickethotline

aiman Februari 5, 2024

Sebenarnya, zaman sekarang ni memang mudah je cara beli tiket bola online, tak payah la korang risau sangat. Jadi, baca je sampai habis supaya korang faham betul-betul.

Kalau kau minat bola sepak, confirm kau nak tengok perlawanan favourite kau secara live kat stadium kan.

Tapi kadang-kadang susah nak beli tiket live dekat kaunter stadium. Jangan risau, sebab sekarang dah banyak pilihan untuk cara beli tiket bola online.

Dalam artikel ni, kami nak bagi panduan penuh tentang cara beli tiket bola online di laman web Tickethotline, untuk korang yang baru nak cuba.

Ikuti langkah-langkah dibawah ni untuk panduan lengkap cara beli tiket nonton bola online.

Apa Itu Tickethotline?

Tickethotline adalah satu laman web yang menyediakan perkhidmatan jualan tiket untuk pelbagai jenis acara seperti konsert, sport, teater, sukan dan banyak lagi.

Ia memudahkan anda untuk membeli tiket secara online tanpa perlu beratur panjang di kaunter.

Dengan Tickethotline, anda boleh mencari acara yang ingin anda hadiri dan memilih tempat duduk yang sesuai untuk anda.

Kemudian, anda boleh membuat pembayaran dengan mudah menggunakan pelbagai jenis kaedah pembayaran seperti kad kredit, kad debit, dan e-wallet.

Cara Beli Tiket Bola Online di Laman Web Tickethotline

Untuk senang beli tiket, Tickethotline ni laman web yang boleh kita guna untuk beli tiket bola online.

Untuk korang semua peminat bola Malaysia yang pening kepala nak beli tiket bola online macam mana, takyah risau.

Kami akan kongsikan untuk korang semua cara beli tiket bola online 2023, seperti:

  • tiket bola online terengganu
  • tiket bola online sabah
  • tiket bola online pahang
  • tiket bola online kelantan
  • tiket bola online selangor
  • tiket bola online perak
  • tiket bola online negeri sembilan
  • dan lainnya.

Korang semua cukup ikuti langkah-langkah dibawah ni, supaya korang boleh beli tiket bola online dan tengok pasukan kegemaran korang.

Langkah 1:

  • Korang boleh layari laman web https://ticket.tickethotline.com.my/
  • Korang lepas tu pilih lah liga bola sepak yang korang nak dan cari game pasukan bola sepak yang nak korang tengok.
Imej Menu Utama Tickethotline
Menu Utama Tickethotline

Langkah 2:

  • Lepas ni, ada rules yang korang kena agree dengan klik kotak yang merah tu.
  • Lepas tu korang klik continue je.
Imej Syarat Pembelian Tiket
Syarat Pembelian Tiket

Langkah 3:

  • Korang yang belum ada akaun, bolehlah daftar dulu.
  • Isi maklumat peribadi korang.
  • Lepas tu, tekanlah register kat bawah tu.
Imej Registasi Akaun
Registasi Akaun

Langkah 4:

  • Bila korang dah berjaya log masuk, nanti akan ada senarai kerusi beserta harga.
  • Pilihlah kerusi yang korang nak, dan jangan lupa isi untuk berapa orang kerusi yang korang pesan.
Cara Beli Tiket Bola Online
Senarai Tempat Duduk dan Harga

Langkah 5:

  • Jika sudah siap, tolong lengkapkan maklumat yang diminta.
  • Jika sudah lengkap, klik continue.
Lengkapi Data Guest
Lengkapi Data Guest

Langkah 6:

  • Lepas tu, korang masuk dalam menu bayaran.
Menu Pembayaran
Menu Pembayaran

Langkah 7:

  • Pilihlah cara bayaran yang nak korang guna.
  • Lepas tu, tekan proceed.
  • Kalau dah siap, korang akan dapat notifikasi yang bayaran korang berjaya.
Pilih Kaedah Pembayaran
Pilih Kaedah Pembayaran

Cara Semak QR Code di “Order History”

Kalau korang nak semak QR Code tiket korang, ikut langkah-langkah berikut ni ya.

  • Tekan pada 3 garisan di atas di sebelah kanan.
  • Tekan “LOGIN”. Masukkan maklumat tersebut dan tekan “LOGIN” di bawahnya.
  • Tekan pada 3 garisan di atas di sebelah kanan.
  • TEKAN “ORDER HISTORY” dan kamu akan dapat melihat QR CODE tersebut.

Kamu juga boleh menggunakan QR CODE tersebut untuk diimbas oleh petugas stadium.

Video

Sekiranya anda belum paham dengan cara pesan tiket bola online diatas, anda boleh tengok video cara beli tiket bola dibawah ni agar korang semua paham, berikut:

Jadi, itulah dia untuk langakh-langkah cara beli tiket bola online dengan mudah yang boleh korang semua ikuti.

Jadi dengan tu korang semua tak perlu keliru dan risau lagi bagaimana cara nak beli tiket bola online.

Terima kasih sebab baca artikel kita ni. Harap kita punya artikel ni dapat bagi korang panduan yang berguna dan senangkan proses beli tiket bola online.

Originally posted 2023-05-18 15:36:43.

Artikel Terkait