3 Cara Terminate Unifi dengan Mudah dan Cepat 2023

SOSO Januari 22, 2024

Hai semua, hari ni kita nak share sikit tentang cara terminate unifi yang korang tak nak guna lagi.

Ada beberapa jenis perkhidmatan Unifi yang korang boleh terminate, seperti Unifi Mobile, Unifi Air dan Unifi Broadband. Tapi jangan risau, proses terminate tu senang je asalkan korang tahu cara yang betul.

Untuk korang yang menggunakan Unifi Mobile, korang boleh terminate perkhidmatan ni dengan cara yang mudah seperti melalui customer service, cawangan TM atau secara online melalui laman web Unifi.

Tapi sebelum tu, pastikan korang dah settlekan semua bil tertunggak dan peranti yang dipinjam dari Unifi.

Jangan lupa juga bawa sekali semua dokumen yang diperlukan seperti kad pengenalan dan dokumen pembayaran terkini.

Baik dalam artikel ini kami akan berkongsi beberapa cara terminate unifi yang boleh anda gunakan dengan mudah dan cepat.

Jom terus membaca.

Syarat dan Terma Terminate UniFi

Untuk mengakhiri perkhidmatan Unifi, terdapat beberapa syarat yang perlu dipenuhi. Berikut adalah syarat-syarat tersebut:

  1. Perkhidmatan Unifi tidak boleh diakhiri sebelum tempoh kontrak berakhir, kecuali sekiranya korang membayar penalti yang dikenakan.
  2. Pastikan korang mempunyai semua maklumat peribadi dan maklumat perkhidmatan seperti nombor telefon dan nombor akaun sebelum menghubungi pusat panggilan Unifi atau layari laman web Unifi untuk mengisi borang pengakhiran perkhidmatan.
  3. Korang perlu memberikan notis pengakhiran perkhidmatan kepada Unifi sekurang-kurangnya 30 hari sebelum tarikh akhir kontrak.
  4. Semua peranti seperti dekoder, modem dan sebagainya yang dipinjam dari Unifi perlu dikembalikan dalam keadaan baik dan lengkap.
  5. Pastikan korang membayar semua hutang atau bil tertunggak sebelum mengakhiri perkhidmatan.

Pastikan korang mengikuti semua syarat yang telah ditetapkan oleh Unifi untuk mengelakkan sebarang masalah pada masa depan.

Cara Terminate Unifi secara Online

3 Cara Terminate Unifi dengan Mudah dan Cepat 2023 1
Terminate Unifi secara Online

Untuk mengakhiri perkhidmatan Unifi secara online melalui laman web, ikuti langkah-langkah mudah berikut:

  1. Layari laman web Unifi.
  2. Klik pada butang “Log Masuk” di sudut kanan atas laman web Unifi.
  3. Masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang telah didaftarkan semasa pendaftaran Unifi.
  4. Selepas log masuk, klik pada butang “Akaun Saya” di bahagian atas laman web.
  5. Klik pada pautan “Pengurusan Akaun”.
  6. Pilih “Pengakhiran Akaun” dari senarai pilihan.
  7. Isi borang pengakhiran perkhidmatan dengan maklumat yang diperlukan termasuk sebab pengakhiran dan tarikh akhir pengakhiran.
  8. Hantar borang pengakhiran perkhidmatan tersebut.

Setelah permintaan pengakhiran perkhidmatan dihantar, Unifi akan menghubungi korang dalam masa 24-48 jam untuk mengesahkan pengakhiran dan memberikan maklumat lanjut mengenai penyelesaian bil tertunggak dan pengembalian peranti yang dipinjam dari Unifi.

Cara Terminate Unifi Mobile Melalui Customer Service

3 Cara Terminate Unifi dengan Mudah dan Cepat 2023 2
Terminate Unifi Melalui Customer Service

Jika korang ingin mengakhiri perkhidmatan Unifi Mobile melalui pusat panggilan pelanggan, berikut adalah langkah-langkah mudah yang perlu diikuti:

  1. Hubungi pusat panggilan Unifi Mobile di talian 100 atau +603 2106 3001 dari telefon Unifi Mobile korang.
  2. Pilih menu utama dan pilih pilihan untuk menghubungi wakil perkhidmatan pelanggan Unifi Mobile.
  3. Berikan maklumat peribadi seperti nombor telefon dan nombor akaun Unifi Mobile korang kepada wakil perkhidmatan pelanggan.
  4. Beritahu wakil perkhidmatan pelanggan bahawa korang ingin mengakhiri perkhidmatan Unifi Mobile dan sebab-sebab mengapa korang ingin mengakhiri perkhidmatan tersebut.
  5. Wakil perkhidmatan pelanggan akan memeriksa status akaun dan menasihatkan korang mengenai penyelesaian bil tertunggak dan pengembalian peranti yang dipinjam dari Unifi Mobile.
  6. Sekiranya bil tertunggak telah diselesaikan dan peranti telah dikembalikan dengan lengkap, wakil perkhidmatan pelanggan akan mengesahkan pengakhiran perkhidmatan dan memberikan maklumat lanjut.

Cara Terminate Unifi Melalui Cawangan TM

3 Cara Terminate Unifi dengan Mudah dan Cepat 2023 3
Terminate Unifi Melalui Cawangan TM

Jika korang ingin mengakhiri perkhidmatan Unifi melalui cawangan TM, berikut adalah langkah-langkah mudah yang perlu diikuti:

  1. Cari cawangan TM terdekat dengan tempat korang tinggal.
  2. Bawa bersama semua dokumen yang berkaitan seperti kad pengenalan, nombor akaun Unifi dan dokumen pembayaran terkini.
  3. Ajukan permohonan pengakhiran perkhidmatan Unifi kepada pegawai di kaunter cawangan TM dan berikan maklumat lengkap seperti sebab-sebab pengakhiran.
  4. Pegawai akan memeriksa status akaun dan memberi nasihat mengenai penyelesaian bil tertunggak dan pengembalian peranti yang dipinjam dari Unifi.
  5. Sekiranya bil tertunggak telah diselesaikan dan peranti telah dikembalikan dengan lengkap, pegawai akan mengesahkan pengakhiran perkhidmatan dan memberikan maklumat lanjut mengenai proses pengembalian deposit jika ada.

Video

Itulah beberapa cara terminate Unifi yang boleh korang gunakan. Ingat, sebelum terminate, pastikan korang dah settlekan semua hutang dan pengembalian peranti yang dipinjam dari Unifi.

Jangan risau, proses terminate ni mudah je dan tidak ada penalti jika korang terminate perkhidmatan tu dalam tempoh yang betul.

Sekiranya korang masih ada sebarang pertanyaan atau masalah berkenaan dengan terminate Unifi, jangan segan untuk hubungi customer service Unifi.

Mereka akan bantu korang sebaik mungkin. Harap artikel ni membantu korang dan selamat mencuba!

Originally posted 2023-04-11 21:14:20.

dzul

Hi semua! dzul here, tech geek giler gadget & teknologi. Grew up main game zaman Windows 95, skrg expert smartphone, computer, network. Hantu smartphone, tau iOS, Android, Windows Phone. Suka explore apps, features, bantu kawan setting phone. Computer? Pro hardware, software, troubleshoot, customize gaming rig, upgrade PC. Network? Wi-Fi setup, troubleshooting, optimize performance. Ada masalah teknologi? Just tanya aku, let's geek out together! 😎

    Artikel Terkait