Senarai Harga LCD iPhone X Malaysia Terkini 2024

SOSO March 8, 2024

Harga LCD iPhone X di negara ini bermula dari RM100 hingga RM650.

iPhone X sendiri dilihat sebagai salah satu produk paling ikonik Apple. Sebagai salah satu ciri utama iPhone X, LCD (Paparan Kristal Cecair) adalah salah satu komponen yang sangat penting dalam telefon pintar ini.

Walau bagaimanapun, apabila LCD iPhone X rosak, maka pengguna harus mempertimbangkan untuk menggantikan LCD. Artikel ini akan membincangkan harga LCD iPhone X di pasaran.

Faktor-faktor yang mempengaruhi harga tukar LCD iPhone X

1. Ketersediaan barangan

Senarai Harga LCD iPhone X Malaysia Terkini 2024 1
Ketersediaan LCD iPhone X

Ketersediaan LCD iPhone X di pasaran sangat mempengaruhi harga pertukaran. Apabila stok LCD iPhone X tidak mencukupi, maka harganya akan lebih mahal.

2. Permintaan pasaran

Senarai Harga LCD iPhone X Malaysia Terkini 2024 2
Permintaan LCD iPhone X

Permintaan pasaran juga memberi kesan kepada harga penukaran LCD iPhone X. Apabila permintaan untuk LCD iPhone X tinggi, maka harga pertukaran akan cenderung lebih mahal.

3. Jenama pengganti

Senarai Harga LCD iPhone X Malaysia Terkini 2024 3
Jenama pengganti LCD iPhone X

Jenama pengganti yang dipilih juga mempengaruhi harga LCD iPhone X. Jenama yang lebih terkenal biasanya dijual pada harga yang lebih tinggi kerana ia berkualiti.

4. Kualiti penggantian

Senarai Harga LCD iPhone X Malaysia Terkini 2024 4
Kualiti pengganti LCD iPhone X

Kualiti penggantian juga merupakan salah satu faktor yang mempengaruhi harga iPhone X LCD. Sudah tentu, lebih baik kualiti yang ada, semakin mahal kerana ia mempunyai ketahanan yang hampir sama dengan iPhone X LCD asal.

Harga LCD iPhone X

ItemHarga
iPhone LCD Ccreen Digitizer 100%RM398
Original GX Amoled LCD DisplayRM574
LCD Oled iPhone XRM165
LCD Original iPhone XRM408

Harga iPhone X LCD mungkin berbeza-beza bergantung kepada sama ada anda membeli di kedai dalam talian atau luar talian, biasanya di kedai dalam talian ia mempunyai harga yang lebih murah.

Jika anda bimbang tentang kesahihan barangan, anda juga boleh membelinya di iBox atau kedai rasmi Apple atau ke kedai yang berfungsi dengan Apple.

dzul

Hi semua! dzul here, tech geek giler gadget & teknologi. Grew up main game zaman Windows 95, skrg expert smartphone, computer, network. Hantu smartphone, tau iOS, Android, Windows Phone. Suka explore apps, features, bantu kawan setting phone. Computer? Pro hardware, software, troubleshoot, customize gaming rig, upgrade PC. Network? Wi-Fi setup, troubleshooting, optimize performance. Ada masalah teknologi? Just tanya aku, let's geek out together! 😎

    Leave a comment

    Artikel Terkait