Vivo Y20 Harga Malaysia

SOSO February 27, 2024

Vivo Y20 harga Malaysia adalah telefon pintar yang dijual pada harga yang berpatutan di Malaysia.

Ini boleh menjadi pilihan yang baik bagi anda yang mencari telefon berkualiti tinggi tetapi mempunyai harga yang agak rendah.

Dalam artikel ini, kami akan memberikan ulasan mengenai saiz dan reka bentuk, prestasi, kualiti kamera, bateri, dan Vivo Y20 harga Malaysia terkini yang boleh anda gunakan sebagai rujukan jika anda ingin membeli telefon pintar ini.

Saiz & Reka Bentuk Vivo Y20 Malaysia

Vivo Y20 mempunyai reka bentuk yang elegan dan langsing dengan saiz skrin besar 6.51 inci, ia juga datang dengan ketinggian 164.41, lebar, 76.32 dan kedalaman 8.41mm.

Telefon ini dilengkapi dengan skrin IPS yang memberikan pengalaman visual yang hebat dan selesa.

Bentuk telefon ini selesa dan sesuai dipegang dan pastinya mudah digunakan kerana beratnya hanya 192g, jadi rasanya sangat ringan.

Vivo Y20 mempunyai beberapa varian warna yang menarik dan elegan, iaitu Dawn White dan Nebula Blue.

Performance Vivo Y20 Malaysia

Vivo Y20 menggunakan pemproses Helio P35 yang memberikan prestasi cemerlang yang boleh digunakan untuk aktiviti harian untuk bermain permainan ringan.

Telefon ini juga dilengkapi dengan 4 GB RAM dan pengalaman storan 64 GB, yang memastikan aplikasi dan permainan berjalan lancar.

Vivo Y20 juga mempunyai sistem pengendalian Android 11 yang memberikan pengalaman pengguna yang lancar dan mudah.

Kualiti Kamera Vivo Y20 Malaysia

Vivo sendiri menawarkan beberapa ciri penggambaran seperti Potret, Foto, Video, Panorama, Foto Langsung, Time-Lapse, DOC. Disokong oleh kamera belakang tiga kanta yang menyediakan foto berkualiti tinggi.

Kamera utama mempunyai resolusi 13 MP, kamera ultralebar dengan resolusi 2 MP, dan kamera bokeh dengan resolusi 2 MP.

Kamera hadapan mempunyai resolusi 8 MP yang memastikan rakaman video dan swafoto mendapat hasil yang baik.

Bateri Vivo Y20 Malaysia

Vivo Y20 mempunyai bateri 5000 mAh yang memberikan ketahanan yang panjang dan memastikan bahawa telefon tidak akan mati sepanjang hari.

Bateri ini juga disokong oleh teknologi pengecasan pantas 10W yang memastikan telefon boleh dicas dengan cepat dalam masa yang singkat.

Spesifikasi Vivo Y20 Malaysia

SpesifikasiDeskripsi
Reka BentukRampa, bingkai logam, warna pilihan: Aurora Blue, Dazzle Black, Sunset Dazzle
Ukuran164.41 x 76.32 x 8.41 mm
Berat193.0 g
LayarIPS, 6.51 inci, resolusi 720 x 1600 piksel
Sistem OperasiAndroid 11, Funtouch OS 11
ProsesorHelio P35
RAM4 GB/6GB
Penyimpanan64 GB (eksternal hingga 1 TB)
Kamera BelakangTriple lensa: 13 MP (utama) + 2 MP (jarak jauh) + 2 MP (bokeh)
Kamera Depan8 MP
Baterai5000 mAh, pengisian cepat 18W
Fitur TambahanFingerprint sensor, pemindai wajah, GPS, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, jack 3.5 mm

Harga Vivo Y20 Harga Malaysia

Vivo Y20 mempunyai harga jualan yang berbeza bergantung kepada pilihan RAM yang akan anda ambil. Ini adalah harga yang baik untuk telefon yang mempunyai prestasi yang baik, kualiti kamera yang baik dan bateri yang berkuasa.

NoPhonePrice
1Vivo Y20 4GB/6GBRM 579.00 – RM 649.00

Soalan Lazim

Vivo Y20 RAM 4 64 keluaran tahun berapa?

Vivo Y20 dengan spesifikasi RAM 4GB dan penyimpanan internal 64GB keluaran tahun 2021.

Vivo Y20 RAM nya ada berapa?

Vivo Y20 memiliki beberapa varian, dan spesifikasi RAM bervariasi sesuai dengan varian tersebut. Beberapa varian dari Vivo Y20 memiliki RAM 4GB, sementara varian lain mungkin memiliki RAM 3GB atau bahkan RAM 6GB.

Berapa lama ngecas HP Vivo Y20?

Menurut spesifikasi resmi Vivo, waktu pengisian baterai untuk Vivo Y20 adalah sekitar 2 jam dan 30 menit. Namun, ini bisa berbeda sesuai dengan kondisi dan penggunaan perangkat.
Untuk mempercepat pengisian baterai, disarankan menggunakan charger resmi atau charger berkualitas tinggi, dan menghindari menggunakan perangkat saat proses pengisian.

Vivo Y20 harga Malaysia memberikan anda telefon pintar jarak pertengahan atau pertengahan yang luar biasa dengan spesifikasi yang berkelayakan.

Telefon pintar Ia boleh menjadi pilihan yang sempurna jika anda mahukan cahaya dan prestasi yang baik dan fotografi dalam satu peranti. Anda juga boleh menyemak produk ini di VIVO Malaysia.

dzul

Hi semua! dzul here, tech geek giler gadget & teknologi. Grew up main game zaman Windows 95, skrg expert smartphone, computer, network. Hantu smartphone, tau iOS, Android, Windows Phone. Suka explore apps, features, bantu kawan setting phone. Computer? Pro hardware, software, troubleshoot, customize gaming rig, upgrade PC. Network? Wi-Fi setup, troubleshooting, optimize performance. Ada masalah teknologi? Just tanya aku, let's geek out together! 😎

    Leave a comment

    Artikel Terkait