Cara Tukar Username Shopee (Cepat & Mudah)

Maul Mac 26, 2024

Cara tukar username shopee mudah je untuk dilakukan anda boleh tukar username di settings, baca artikel ini secara penuh untuk tahu secara terperinci.

Hai korang! Hari ini kita nak bincang pasal cara tukar username Shopee. Kalau korang selalu guna Shopee, mesti dah tahu betapa pentingnya username ni kan? Tapi jangan risau, tukar username di Shopee ni senang je.

So, untuk korang yang masih baru kat Shopee ni, username tu macam nama pengguna korang di Shopee.

Kalau korang dah ada akaun Shopee, boleh lah korang tukar username tu kepada apa-apa yang korang suka, selagi tak melanggar terma dan syarat Shopee lah.

Jadi, dalam artikel ni, kita akan kongsikan cara tukar username di Shopee secara mudah. Don’t worry, tak payah lah jadi pakar IT untuk buat ni. Mari kita tengok!

Username Shope

Username Shopee ni sebenarnya macam nama pengguna korang dalam Shopee. Kalau dalam bahasa mudah, dia macam nama panggilan korang dalam aplikasi tu lah.

Contohnya, kalau nama korang Nurul Aini, tapi username korang kat Shopee tu “nurulaini88”, orang lain yang tengok profile korang dalam Shopee tu akan panggil korang “nurulaini88”.

Jadi, penting lah korang pilih username yang mudah diingati dan identiti korang yang sebenar. Kalau korang guna username yang pelik-pelik sangat, orang lain punya susah nak ingat dan mengenali korang.

Sekarang ni, Shopee dah ada banyak pilihan untuk korang customize username korang, jadi korang boleh lah pilih yang paling sesuai dengan kepala hotak korang. So, pastikan korang pilih username yang memang korang suka dan mudah diingati!

Cara Tukar Username Shopeee

Sila lihat cara berikut apabila anda nak tahu cara tukar username shopee dengan betul:

  • Buka aplikasi Shopee anda
  • Kemudian pergi ke bahagian tab Me
Cara Tukar Username Shopee Step 1
Cara Tukar Username Shopee Step 1
  • Klik pada butang Setting (ikon gear bahagian kanan atas)
Step 2
Step 2
  • Selepas tu pilih Account & Security
Step 3
Step 3
  • Pilih My Profile
Step 4
Step 4
  • Kemudian masukkan username baru yang anda mahu
Step 5
Step 5
  • Akhir sekali tinggal klik save
Step 6
Step 6
  • Selesai

Perlu anda ingat bahwa tukar username shopee hanya boleh dilakukan satu kali sahaja.

Jadi, itu lah cara nak tukar username Shopee dengan mudah. Senang kan? Ingatlah, username tu penting untuk korang dikenali dalam aplikasi Shopee ni, jadi pilih lah dengan bijak.

Sekiranya korang ada sebarang masalah dalam cara tukar username shoppe atau apa-apa soalan pasal Shopee, boleh lah terus tanya dalam ruangan komen di bawah ni. Chat lagi!

Originally posted 2023-03-27 11:46:43.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Artikel Terkait