Cara Dapat Free Shipping Shopee (Cepat & Mudah)

Maul Januari 15, 2024

Cara Dapat Free Shipping Shopee mudah je dilakukan, anda hanya tinggal claim pada logo Free Shipping Shopee.

Hey guys, ada tak yang suka shopping online di Shopee tapi selalu terganggu dengan caj penghantaran yang tinggi?

Kalau ya, jangan risau sebab kami ada tips terbaik untuk korang! Hari ni kita akan cerita tentang cara dapat free shipping di Shopee.

Apa Itu Free Shipping Shopee?

Free shipping Shopee ni ialah bila korang boleh hantar barang-barang yang korang beli online dari Shopee tanpa perlu bayar caj penghantaran.

So, contohnya kalau harga barang yang korang beli RM20, biasanya kena tambah lagi RM5 untuk caj penghantaran.

Tapi kalau korang dapat free shipping, maksudnya korang hanya perlu bayar RM20 je tanpa tambah caj penghantaran.

Senang kan? So, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan free shipping ni bila korang shopping di Shopee dengan baca cara tebus free shipping shopee ini sehingga selesai!

Syarat Untuk Dapatkan Free Shipping Shopee

Apabila anda ingin mendapatkan penghantaran percuma dari Shopee, anda dikehendaki memenuhi syarat terlebih dahulu.

Berikut adalah beberapa syarat untuk mendapatkan penghantaran percuma shopee:

  • Anda mesti menggunakan ShopeePay untuk payment
  • Anda boleh gunakan free shipping untuk kedai shopee yang memiliki tag free shipping
  • Kupan free shipping ini tidak secara automatik terpasang, anda mesti pilih kupon free shipping terlebih dahulu semasa proses checkout

Selepas anda tahu syarat nak dapatkan free shipping shopee, anda boleh lanjtukan dengan baca cara claim free shipping shopee dibawah ini.

Cara Dapat Free Shipping Shopee

Apabila anda pembeli dan ingin dapatkan free shipping sila ikuti langkah dibawah ini:

  • Pastikan anda sudah muat turun aplikasi Shopee di Play store atau App Store
  • Buka aplikasi Shopee dan cari logo RM15 Free Shipping
  • Selepas itu anda boleh claim semua yang ada disitu, voucher tersebut akan langsung masuk ke My Voucher
  • Selesai, anda tinggal pilih barang yang hendak dibeli dan masukkan kupon free shipping tersebut
Cara Dapat Free Shipping Shopee
Cara Dapat Free Shipping Shopee

Itulah langkah yang boleh dilakukan untuk cara nak dapat free shipping shopee

Video

Sekiranya anda masih keliru dengan penjelasan bagaimana untuk mendapatkan penghantaran percuma shopee, anda boleh melihat video berikut:

Okay guys, tu dia tiga cara cara dapat voucher shopee yang dapat korang gunakan.

Jangan lupa try and test sendiri cara dapatkan free shipping shopee mana satu yang paling berkesan untuk korang ya! Kalau korang ada lagi tips lain, jangan segan-segan share dengan kita di ruang komen. Happy shopping, jangan lupa stay safe and stay sane!

Originally posted 2023-03-26 15:56:39.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

    Artikel Terkait