Cara Claim Kredit Shopee Save 3.0 Malaysia (Terkini)

Maul Mac 25, 2024

Cara Claim Kredit Shopee RM400 mudah je dilakukan, baca artikel ini sampai selesai untuk tahu cara claim kredit shopee!!

Hey guys! Kalau korang yang rajin online shopping pasti tak asing dengan Shopee kan?

Tapi pernah tak korang terlepas nak claim kredit dalam akaun Shopee? Jangan risau, kali ni aku nak share dengan korang cara-cara claim kredit Shopee (bantuan credit shopee) dengan mudah!

Apa Itu Program Kredit Shopee Save 3.0?

Hey guys, korang pernah dengar tak tentang program Save 3.0 Kredit Shopee Malaysia? Kalau belum, aku nak share sikit tentang program ni.

Program Save 3.0 Kredit Shopee Malaysia ni adalah satu program di mana korang boleh dapatkan extra kredit dalam akaun Shopee korang (bantuan kredit shopee).

Jadi, korang boleh gunakan kredit bantuan shopee rm400 tu untuk beli barangan-barangan yang korang nak dalam Shopee.

Cara-cara nak dapatkan kredit Save 3.0 ni pun senang je. Korang cuma perlu beli barang-barang yang ada label “Save” dalam aplikasi Shopee. Setiap barang yang ada label “Save” tu akan dapatkan kredit dalam akaun Shopee korang.

Tapi, korang kena pastikan yang barang-barang tu memang korang nak beli, jangan beli sebab nak dapat kredit je tau. Nanti rugi pulak kalau duit habis tapi tak dapat barang yang korang nak.

Selain tu, kalau korang nak dapatkan lagi banyak kredit, korang boleh invite kawan-kawan korang untuk join program ni. Setiap kawan yang join menggunakan kod rujukan korang, korang dan kawan korang akan dapat extra kredit dalam akaun Shopee masing-masing.

Oh ya, satu lagi, korang kena pastikan kredit yang korang dapatkan ni tak luput tarikh ya. Kalau tak, rugi je korang dapat tapi tak sempat guna.

Jadi, apa tunggu lagi? Mari sertai program Save 3.0 Kredit Shopee Malaysia dan claim shopee rm400 extra kredit untuk beli barang-barang yang korang nak!

Syarat Kelayakan Kredit Shopee Save 3.0

Apabila anda nak dapat kredit shopee anda harus perhatikan syarat kelayakan terlebih dahulu. Berikut syarat kelayakan untuk mendapatkan baucar Save 3.0:

 • Rebat ini terhad kepada satu akaun sahaja berdasarkan kepada ‘first come first serve basis’.
 • Program ini hanya diberikan kepada warganegara Malaysia dan pemilik akaun elektrik tarif domestik berdaftar dengan syarikat utiliti seperti Tenaga Nasional Berhad (TNB), Sabah Electricity Sdn Bhd (SESB), Sarawak Energy Bhd (SEB) dan NUR Power layak memohon.
 • Penerima e-rebat bagi Program SAVE 2.0 tidak layak untuk memohon bagi kategori satu Program SAVE 3.0.
 • Pembelian boleh diadakan secara fizikal di kedai elektrik dan pasar raya berdaftar termasuk secara dalam talian menerusi platform e-dagang yang diiktiraf seperti Shopee, Lazada dan PG Mall.

Kadar Baucar/Rabat Save 3.0

Semua orang yang mempunyai rumah berhak untuk menerima e rebat subsidi shopee/ baucer shopee RM400 (RM200 untuk Kategori 1 dan RM50/RM100/RM200 untuk Kategori 2) apabila membeli peralatan elektrik yang mempunyai label kecekapan tenaga 4 bintang dan 5 bintang.

2 Kategori Di Bawah Program Save 3.0

Program Save 3.0 ini terbahagi kepada dua kategori iaitu:

 • Kategori 1: Peti Sejuk atau Penghawa Dingin; dan
 • Kategori 2: Televisyen atau Mesin basuh atau ketuhar gelombang mikro atau periuk

Cara Claim Kredit Shopee

Berikut merupakan cara claim kredit shopee:

 • Sila klik pada link ini untuk rebate barang elektrik, https://shopee.com.my/m/program-save
 • Anda boleh cari senarai peti sejuk atau aircond yang anda inginkan untuk beli di portal online shopping Shopee Malaysia
 • Anda boleh hubungi dan contact seller Shopee yang menjadi pilihan anda untuk beli produk miliknya. Penjual / Shopee seller ini sendiri akan bantu anda tebus & claim rebat RM400
 • Jika dilulus, seller akan share dengan anda rebate shopee bernilai kredit RM400 kepada anda untuk anda claim / tebus baucar tersebut semasa proses pembelian aircond / fridge yang anda inginkan
 • Semasa proses pembelian anda boleh masukkan untuk claim rebate baucar 400 tersebut di bahagian ‘Shop Voucher
Cara Cara Claim Kredit Shopee
Cara Cara Claim Kredit Shopee

Jadi, sekarang korang dah tahu cara-cara claim kredit Shopee korang dengan mudah melalui program Save 3.0 Kredit Shopee Malaysia.

Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan extra kredit dalam akaun Shopee korang ya! Happy shopping!

Originally posted 2023-03-26 15:04:44.

Maul

Hi semua! Saya Maul. Suka explore dunia teknologi, especially smartphone, graphic design, troubleshoot, dan cara-cara sim kad, atau nak optimize gadget. Aku ni pro dalam mengenal pasti best apps dan features, selalu update dengan latest models dan OS. Graphic design pulak, aku talented dalam Adobe Suite, from Photoshop to Illustrator, create amazing visuals memang my passion! Bila ada masalah dgn gadget, aku la superhero yang datang tolong. Aku mahir dalam cara-cara optimize gadget, seperti battery saving tips, performance tweaks, dan even cleaning up storage. Boleh la cari aku kalau ada masalah dgn gadget, kita kongsi ilmu sama-sama! 😊

  Artikel Terkait